Cyril Abiteboul verlaat per direct de Groupe Renault

Cyril Abiteboul verlaat per direct de Groupe Renault

12/01/2021 0 By Nick

Renault Formule 1-teambaas Cyril Abiteboul verlaat de Franse autofabrikant, zo maakte Renault maandag bekend.

Van de Fransman werd verwacht dat hij een nieuwe rol binnen het bedrijf zou krijgen bij de dit jaar omgedoopte Alpine-ploeg, maar in plaats daarvan vertrekt hij volledig.

Cyril Abiteboul verlaat Groupe Renault: 

Ik wil de Groupe Renault bedanken voor het feit dat ze me jarenlang hebben vertrouwd, vooral met de herlancering en wederopbouw van het team sinds 2016. De solide basis van het raceteam en de entiteiten in Frankrijk en Engeland die in de loop van deze jaren zijn opgebouwd, de strategische evolutie van de sport naar een economisch duurzamer model, en meer recentelijk het Alpine-project dat een hernieuwd gevoel van betekenis en dynamiek geeft, wijzen allemaal op een zeer fijn traject. Ik wil Luca de Meo bedanken voor zijn betrokkenheid bij de bouw van de Alpine Business Unit en ik wens de nieuwe structuur veel succes.

Luca de Meo, Chief Executive Officer van Groupe Renault: 

Ik wil Cyril van harte bedanken voor zijn onvermoeibare betrokkenheid, die met name het Renault F1 Team van de voorlaatste plaats in 2016 naar de podia vorig seizoen leidde. Zijn opmerkelijke werk in de F1 sinds 2007 stelt ons in staat om naar de toekomst te kijken, met een sterk team en de nieuwe Alpine F1 Team-identiteit om dit jaar de podia te veroveren.

Bron : Renault media groep

Like (0)