Aanpassing Circuit de Barcelona-Catalunia

Aanpassing Circuit de Barcelona-Catalunia

07/02/2021 0 By Nick

Bocht 10 van het GP racecircuit “Circuit de Barcalona-Catalunya” is na 3 weken verbouwing gereed. De zeer langzame bocht van bijna 90 % die in 2004 is aangelegd had een grote rem zone en haalde daardoor de vloeiende beweging uit 2 sectoren. Het was dan ook geen favoriete bocht voor mening coureur in de auto en motorsport.

@circuitcat.com

Met de aanpassing is er ook een veel grotere uitloopstrook bijgekomen. Het is inmiddels de 3de variant in dit deel van het circuit, die zich door deze aanpassing veel beter zou voldoen aan de eisen van zowel auto- als motorraces, aldus circuitcat.com. De nieuwe bocht is inmiddels getest door diverse GT en LMP3 coureurs en voldoet uiteraard aan alle eisen zoals de FIA die stelt.

@circuitcat.com

Een timelaps van de verbouwing is te zien in onderstaand filmpje

@circuitcat.com

@circuitcat.com

Like (0)