Kijkcijfers F1 raceweekend ondanks Corona stabiel

Kijkcijfers F1 raceweekend ondanks Corona stabiel

08/02/2021 0 By RegenJasz

Recent kijkonderzoek uitgevoerd door de F1 bevestigd dat het aantal mensen die F1 kijken niet ten negatieve beïnvloed is door de Covid-19 crisis. Wel is de trend van het aantal kijkers per raceweekend van de afgelopen race seizoenen nog steeds merkbaar. Het is namelijk al jaren een gegeven dat het aantal F1 kijkers stagneert.

In tegenstelling tot de algehele trend in 2020 zijn de Nederlandse kijkcijfers met 28% toegenomen. Het succes van Max Verstappen is de voornaamste reden waarom steeds meer Nederlanders hun zondag op een F1 race afstemmen.

Max na z’n eerste Grand Prix overwinning op Circuit de Barcelona-Catalunya, Spanje 2016. ©F1.com

Het totale tv-publiek voor 2020 was 1,5 miljard waar in 2019 in totaal 1,9 miljard mensen een F1 raceweekend bekeken. Deze vermindering is het resultaat van het feit dat er vorig seizoen slechts 17 races waren in vergelijking met 21 races in 2019. Het weerspiegelt geen daling van het aantal kijkers in het algemeen, maar is een resultaat van minder races en dus minder evenementen om op tv te bekijken.

Lees hier meer over de F1 kijkcijfers.

Like (0)