Mercedes en Lewis Hamilton bereiken overeenstemming over nieuw contract voor 2021

Mercedes en Lewis Hamilton bereiken overeenstemming over nieuw contract voor 2021

08/02/2021 0 By Nick

Het Mercedes-AMG Petronas F1-team is verheugd aan te kunnen kondigen dat de regerend Formule 1-wereldkampioen constructeurs en de regerend F1-wereldkampioen coureurs samen verder zullen gaan in 2021. Het Mercedes-fabrieksteam en Lewis kwamen een nieuw contract overeen dat de meest succesvolle samenwerkingen ooit voor het negende opeenvolgende seizoen door zal gaan.

Een aanzienlijk deel van de nieuwe overeenkomst bouwt voort op de gezamenlijke inzet voor meer diversiteit en inclusie in de autosport die vorig jaar werd gedaan door Lewis en Mercedes. Dit zal de vorm aannemen van een gezamenlijke liefdadigheidsstichting, met als missie het ondersteunen van meer diversiteit en inclusie in al zijn vormen in de autosport.

Lewis maakte zijn F1-debuut bij Mercedes F1-motorteam McLaren in 2007 en werd in al zijn 266 Grands Prix aangedreven door Mercedes-Benz-motoren. Hij kwam in 2013 bij het Mercedes-fabrieksteam en heeft sindsdien 74 F1-races en zes coureurskampioenschappen gewonnen met het Mercedes-AMG Petronas F1 Team. In 2020 brak hij het record van Michael Schumacher en is hij nu recordhouder in de Formule 1.

Like (0)