Kiezen Toto Wolff en Mercedes voortaan voor de ‘Bottas benadering’ bij contractverlenging Lewis?

Kiezen Toto Wolff en Mercedes voortaan voor de ‘Bottas benadering’ bij contractverlenging Lewis?

09/02/2021 0 By RegenJasz

Mercedes coureur Valteri Bottas heeft de afgelopen jaren zijn handtekening mogen plaatsen onder relatief kort lopende contracten. Behalve dat Mercedes de tijd wil nemen om de strategie goed uit te stippelen wordt een specifieke reden hiervoor nooit duidelijk benoemd. In diverse interviews laat Bottas in ieder geval meer dan eens doorsijpelen dat hij daar geen voorstander van is.

Dat Lewis Hamilton bijgetekend heeft is door de racewereld niet als verrassing ontvangen. Maar dat het contract voor slechts 1 seizoen, net zoals zijn teamgenoot Bottas inmiddels gewend is, afgesloten is wel. Dit roept de nodige vraagtekens op en in een recent interview gaat Toto Wolff er wat dieper op in.

Opvallend aan Toto’s uitspraken is dat hij voor het eerst een post-Hamilton periode impliceert. Hij benoemt het niet direct maar licht met de volgende uitspraak wel een tipje van de sluier over de toekomst van Mercedes op:


We kijken dan verder dan dit jaar en zeggen wat de line-up is die we ons in 2022 en verder voorstellen. Onze eerste gesprekken zullen zijn met Valtteri en Lewis over het respecteren van onze waarden of loyaliteit en integriteit, maar aan de andere kant zijn de jonge coureurs de toekomst en daarom moeten we nadenken over hoe we ons willen opstellen voor de jaren daarna.


Vooral in het laatste stukje van het interview lijkt Toto een voorsprong te nemen op de toekomst. En dat zou mogelijk kunnen verklaren waarom Mercedes niet geheel ongelukkig is met een eenjarig contract.


Lees hier het complete interview terug.

Like (1)