Eens in m’n leven deel 2

Eens in m’n leven deel 2

10/03/2021 0 By Maxiaans

Waar waren we gebleven… Ah, Ralf Schumacher en de warm-up.. Dat was een eye opener en een ervaring die ik nooit meer ga vergeten, de resterende tijd rijden de mannen niet zo veel omdat er regen is voorspeld in de vorm van buien dus veel zal er aan set-up niet veranderen. De Porsche cup volgt en is ook een waar spektakel om te mogen aanschouwen, met een Nederlander die er met de winst vandoor gaat en ook het eind klassement weet te winnen, de naam luidt Patrick Huisman. Hij zou dit trucje maar liefst 4 keer herhalen en van 1997 tot en met 2000 heersen in de Porsche supercup.

Photo by f1world.it

Tussen de start van de Hoofd race en de Porsche cup mannen barst de hemel open en begint het te gieten als een malle en zoeken een schuilplaats tussen de bomen op weg naar onze plek om 41 keer de bolides voorbij zien te komen, dat is het stukje heuvel tussen Rivage en bocht 11. Een behoorlijk steil stuk waar vandaag de dag geen publiek meer staat omdat daar nog wel eens iemand naar beneden gleed na een flinke hoosbui, dat zelfde hebben wij aanschouwd en dit slachtoffer moest toch echt met een ambulance naar het ziekenhuis worden afgevoerd.

Tussen neus en lippen door vangen we het een en ander op door mensen met oordopjes in die in verbinding staan met een radio waar verslag op wordt gedaan en krijgen te horen dat de heren op full wets behalve ene M.Schumacher en achter de safety car gaan starten alvorens eerst 3 ronden de baan droger hebben te gereden. Wat ook wel logisch was en een unicum (omdat dit de eerste keer is dat dit gebeurt) aangezien het op sommige stukken zwemmend sneller zou gaan als er met een F1 bolide overheen te jagen. De bui is inmiddels weg en een felle zon kaatst over het asfalt en is oogverblindend voor de coureurs als de toeschouwers. We staan op een plek waar we ook de laatste sector kunnen zien richting Blanchimont wat wel mooi is want daar rijden ze toch iets meer dan 300km/ph met droge omstandigheden.

Tijdens de de rit naar de grid krijgt R.Schumacher panne en moet zijn wagen achter laten om vervolgens een sprint te trekken naar de pits waar de T-car staat te wachten om alsnog deel te kunnen nemen aan de wedstrijd en moet vanuit die zelfde pitstraat de wedstrijd aanvangen. De T-car is een derde (reserve) auto voor de coureur die met een kapotte auto te maken krijgt, deze is afgeschaft om zo de kosten voor de teams te drukken.

Photo by f1world.it

De laatste ronde safety car en dan wordt het veld losgelaten, de spanning loopt langzaam op en na de busstop chicane gaan de 24 bolides in race trim, bulderen Eau-Rouge op en op kemmel is het oorverdovende geluid achter ons. Het is met niets te vergelijken en de grond onder onze voeten trilt! Wat een geweld zeg, niet te bevatten en oordoppen zijn echt nodig om geen permanente beschadiging op te lopen… Waaaauw! De spray achter de auto’s maakt de hele omgeving nevelig en zien een ontketende M.Schumacher oprukken op de inters, hij is echt der regenmeister zo snel als hij afstand neemt van de rest van het veld.

Halverwege de race komt er zichtbaar een droge lijn op de baan en het is tijd voor slicks, der Michael neemt nog meer voorsprong en titelkandidaat J.Villeneuve valt steeds verder terug en wordt gepasseerd door Fisichella, Hakkinen, Frentzen en Herbert. Voor Hakkinen eindigt de race in een DSQ wegens gebruik illegale brandstof waardoor de laatste twee een plekje naar voren opschuiven. Hakkinen stond overigens wel op het podium en op de terugweg in de bus horen we dit bericht. Villeneuve wordt uiteindelijk als vijfde in de officiële uitslag op genomen en zal dat jaar met de titel aan de haal gaan. M. Schumacher werd dit jaar DSQ omdat hij in de laatste race J. Villeneuve opzettelijk van de baan wilde tikken om zo de titel voor zichzelf te kunnen opeisen. Hij mocht nog wel de overwinningen behouden maar werd uit het kampioenschap geschrapt.

Voor mij was dit een dag om nooit te vergeten….

Like (1)