Column: WINACTIE!

Column: WINACTIE!

26/03/2021 1 By Sietse Fliegen

26 maart 2021, het is een speciale dag! Over enkele ogenblikken gaat de eerste officiële sessie van een Grand Prix weekend van start. Het is de dag waarop we, hopelijk, wat meer duidelijkheid krijgen over de krachtsverhoudingen dit seizoen. Wie heeft er een gouden winter achter de rug en wie heeft de vloer volledig misgeslagen. Het is een speciale dag, en daarom wijken we een beetje af van het standaard format. Op een normale dag zou ik jullie vermoeien met mijn mening of zienswijze, maar vandaag is het geen normale dag. Nee, vandaag mogen jullie je mening aan mij geven. Omdat het dus zo’n speciale dag is.

10 teams, 20 coureurs, 23 races, 3 sprintraces, bergen vrije trainingen en een mooie stapel kwalificaties gaan we de komende maanden weer tegemoet. 3 rookies en een voormalig wereldkampioen die zijn rentree maakt. Een nieuwe constructeur, en een terugkerende constructeur. Toegegeven, voor dat laatste moet je een klein beroep op je fantasie doen. Alpine is natuurlijk gewoon Renault en Aston Martin borduurt voort op het Racing Point verhaal. Jullie weten wel, die gekochte jahreswagen van Mercedes. We gaan kijken naar het laatste seizoen waarin de huidige reglementen van toepassing zijn. We doen weer een paar nieuwe circuits aan, waaronder een race op Nederlandse bodem als het allemaal een beetje mee mag zitten. We zijn er eigenlijk gewoon helemaal klaar voor. Einde winterstop, ik geef het woord aan jullie!

Hoeveel zandzakken had Mercedes aan boord tijdens de wintertest? Is die Red Bull echt zo goed? Heeft Mclaren een flinke stap gezet met de Mercedes motor en diffuser oplossing? Haakt Aston Martin als gevolg van de lange wielbasis af in de strijd om de derde positie? Kan Williams dit jaar de hatelijke nul omzeilen. De Alpine is volgens Fernando Alonso in ieder geval niet heel lekker de winter doorgekomen terwijl men bij Alfa Romeo opgewekt is over de Ferrari krachtbron voor dit jaar. Mooi toch? We staan op het punt van beginnen maar weten eigenlijk nog maar heel weinig! Echter, we hebben er de afgelopen maanden lustig op los gespeculeerd en gediscussieerd. Volgens mij weten jullie allemaal heel goed hoe de vlag ervoor hangt. Ik verwacht eigenlijk ook niet anders van de leden van deze community. Ik bedoel, tijdens het bespreken van alle kookaangelegenheden en de slippers van Patrick door hebben we met nodige regelmaat vrij zinnige scenario’s bekokstoofd. Er hangt hier een man in regenkleding rond die zeker weet dat de 33 kampioen wordt. Ondergetekende durft wel te stellen dat Haas als laatste bij de constructeurs eindigt. Onze Aziatisch georiënteerde globetrotter heeft het helemaal gehad met de hegemonie van Mercedes. In een schuur in Olst droomt een ander lid tijdens het oppoetsen van een ei over Nederlands succes en onze feederseries specialist voedt niet alleen zijn eigen zieltje maar ook onze gedachten met zijn voorspiegelingen. Om nog maar niet te spreken over de Fantasykoning uit Kruikenstad. Uit toeristenbolwerk Giethoorn horen we ook verstandige woorden komen terwijl een ander tijdens het jutten een nieuwe titel voor Mercedes gewoon ontkent. Met genoegen neem ik kennis van de positief kritische blik van mijn streekgenoot, deze Discord specialist weet spijkers met koppen te slaan. Een niet nader te benoemen BMW liefhebber die zelfs bereidt is om een ramkraak voor een Torro Rosso te beramen moet wel een grote liefhebber zijn en over de bijbehorende kennis beschikken. Een eervolle vermelding gaat uit naar een ondergewaardeerd kledingstuk, als je je kroost met een Minardi cap laat rondlopen heb je er echt kijk op.

Ik zei het al, het is een speciale dag. Ik daag jullie, de onvolprezen kenners, dan ook uit om je kennis te delen. We staan op met koffie en gaan naar bed met “plop”. Bij deze introduceer ik dan ook met plezier de F1 Fanatics Sir Lewis award, en aan de andere kant van het spectrum, de F1 Fanatics Yuji Ide bokaal. De winnaar van de Sir Lewis award ontvangt een door ondergetekende gesponsorde F1 Fanatics koffiemok. De Yuji Ide bokaal zal een door ondergetekende gesponsord gegraveerd bier- of wijnglas zijn. Uiteraard beide voorzien van een oorkonde en certificaat van echtheid. Nu hoor ik jullie denken, en hoe kan ik al dat moois in handen krijgen?

Het is heel eenvoudig, plaats uiterlijk zondag 28 maart voor 16:59 uur jouw voorspelling van de einduitslag van de 2021 kampioenschappen onder dit epistel. Rangschik de coureurs in volgorde van 1 tot 20 en de constructeurs van 1 tot 10. Iedere goede positie levert 1 punt op. Bij gelijke stand(en)  wint diegene die zijn of haar voorspelling als eerste geplaatst heeft. Geen gepuzzel met 100 miljoen in je Fantasy, gewoon even een lijstje droppen! Sidenote; tactisch spelen mag! Niemand is graag een Yuji Ide maar met jullie plopgedrag verwacht ik een stormloop op deze bokaal. En dat mag, het is immers een speciale dag!

Met al jullie kennis is de concurrentie natuurlijk moordend, om iedereen evenveel kansen te bieden voegen we aan het geheel de F1 Fanatics Abiteboul cup toe. Hij of zij die op meest originele wijze weet toe te lichten waarom zijn of haar lijstje wel het winnende plaatje moet zijn wint een gegraveerd F1 Fanatics champagneglas. Het staat de winnaar vrij om deze, geheel in stijl, te vullen met azijn. Over de uitslag kan niet gecorrespondeerd worden, hier MOET over gecorrespondeerd en gediscussieerd worden!

Ik wens jullie een fantastisch Formule 1 seizoen toe en zie jullie voorspellingen tegemoet! “Plop”

Like (2)