Column: Het gaat los!

Column: Het gaat los!

29/03/2021 0 By GreyHound33

het Formule 1 seizoen is gestart en hoe!

Korte terugblik 2020

Ik had mijzelf voorgenomen om gewoon te gaan kijken, zonder enige verwachting en ik moet zeggen dat beviel mij prima. Je kijkt met meer ontspanning naar een race, behalve bij de start dan is mijn hartslag 180 en nee dat zal niet gaan veranderen.

Ook al hadden we uiteindelijk spectaculaire races ertussen, denk aan Monza, Turkije en Bahrein, was het voor mij een jaar met mixed emotions. Mercedes domineerde van start tot eind met af een toe een uitschieter van een ander team. Ja ik heb respect voor het team Mercedes, engineers, strategen en ga zo door, maar het gaat ten koste van de sport.

We willen spanning van begin tot eind, bij iedere Grand Prix op het puntje van je stoel zitten!

F1 seizoen 2021

Testdagen

Na de laatste race van 2020 heb ik F1 even links laten liggen, ik las geen artikelen en keek geen enkele race terug tijdens de winterstop en dat is eigenlijk niks voor mij. Maar ik had het gevoel van “Ja, we gaan straks weer beginnen!” totaal niet. De testdagen kwamen eraan en nog steeds had ik niet echt de behoefte om het te volgen. Het alom oude psychologische spelletje werd gespeeld tussen de teams en je wist dat je maar beperkte info tot je zou krijgen. Toch ben ik het gaan volgen en ik was blij verrast, Mercedes die problemen had met de achterkant, Mclaren met hun innovatieve achterkant, de mooie kleur van Aston Martin, Alpine die er goed uitzag en de Red Bull die zowaar een stabiele achterkant had.

Zou het dan toch….?

Nadat de testdagen klaar waren lag de Red Bull op een rails, Mercedes zwabberde, Ferrari werd iets stabieler en Mclaren en Alpine zijn the Dark Horse. Zou het dan toch….zou Mercedes dan eindelijk de uitdaging krijgen waar we al jaren op hopen. Krijgen wij dan eindelijk de titanenstrijd te zien tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen? Ik heb mij dit jaar weer voorgenomen om gewoon te gaan kijken en te genieten. Het zag er heel goed uit en dat gaf hoop…want dat sterft het laatst. Mercedes is het te kloppen team en ik vlak ze zeker niet uit en mocht een ander team de winst pakken, dan is dat meegenomen.

Grand Prix Gulf Air Bahrein

En daar zit je dan voor je tv om 16:00 uur voor de kwalificatie. Het begint te kriebelen, de spanning neemt toe, hartslag neemt toe en je maakt jezelf steeds wijs; ach Mercedes staat straks weer vooraan, want je weet hoe goed ze zijn en hoe sterk ze kunnen terugkomen en ja Red Bull was weer de geduchte tegenstander.

Q1

De kwalificatie was leuk om naar te kijken. Alpha Tauri die als een duveltje uit een doosje zich vooraan melde. Bottas die 6 tiende toegaf op Hamilton, Sainz en Leclerc die erg dicht bij elkaar zaten, maar ja het was maar Q1. Uiteindelijk twee gele vlaggen en zo was het voor team Haas, Latifi, Ocon en  Vettel gedaan in Q1, was dat een verrassing? Ocon had ik wel in Q2 verwacht en we kunnen Vettel nog niet afschrijven. Maar ik betwijfel of hij ooit de passie en gedrevenheid weer gaat terugvinden.

Q2

Dit was een leuke sessie qua strategie en we gingen steeds meer naar de climax. Hoe staan Mercedes, Red Bull, Mclaren, Ferrari en Alpine er nu echt voor. De spanning steeg steeds meer, Hamilton en Max waren aan elkaar gewaagd. Alpha Tauri was ook sterk tijdens de kwalificatie runs en het was het gevecht op de medium banden.

Uiteindelijk moesten de Ferrari mannen, Mclaren mannen en Stroll wisselen naar rood en toen ging het veld op de schop. Perez reed een sterke ronde op geel, maar hij had de track limit overschreden en moest nog een keer op geel. De andere teams gingen op soft hun tweede run doen en dat betekenden het einde van Perez, Alfa Romeo, Tsunoda en Russell. Moet zeggen, Russell reed weer ijzersterke kwalificatie met zijn Williams. De vraag blijft alleen waarom ze Perez nog een keer op de medium naar buiten stuurde. Hadden ze het vertrouwen dat hij het aankon of hebben ze totaal geen rekening gehouden met andere teams die op de soft gingen? Een ding is zeker hij zal een dijk van een race moeten gaan rijden, maar we weten dat hij op zondag altijd op zijn best is.

Q3

Nu kwam het erop aan. Was Red Bull daadwerkelijk sneller dan Mercedes of hield Mercedes iets achter de hand? De eerste run tussen Max en Lewis was mega spannend, de paarse sectoren wisselde elkaar af en we spreken over honderdsten. Het verschil met de eerste run was 0.025!!! Ja dit is wat we willen, het is niet goed voor je hart en bloeddruk, maar dat nemen wij voor lief. De tweede run was absurd, Max en Lewis waren weer stuivertje aan het wisselen met paarse sectoren, maar Lewis liet het liggen in sector 2 en Max reeg de paarse sectortijden aan elkaar en toen kwam hij over de streep; 1.28.9 en het verschil me Lewis 0.388! Nee zelfs ik zag dit niet aankomen en ik zat te juichen op mijn stoel. Is hiermee de toon gezet? Ja en nee, ja de Red Bull is sterk en ja Mercedes heeft issues, maar het is een heel lang seizoen. Nu eerste genieten van de Pole van Max en op naar de race op zondag!

Raceday

Tot de start had ik lichte spanning en zodra de lampen uitgaan heb ik hartslag 180, puur omdat dat moment een van de spannendste is. Komt iedereen er goed doorheen en komen er niet onverwachtse (technische) problemen om de hoek kijken? Nou de opwarmronde was nog niet klaar of Perez had al problemen en met geluk kon hij uiteindelijk starten vanuit de pitlane. De start was ok van Red Bull, Mercedes en Ferrari sterk en we dachten here we go, nou dat duurde maar een paar meter. Mazepin spinde eruit (zoals heel het weekend) en Gasly verloor zijn vleugel en we hadden meteen een safetycar. Max was hierin heel sterk, wachten tot de allerlaatste meters en dan op het gas. Lewis en Charles waren wakker, maar Max hield zijn positie. Dat was het begin van een gevecht van twee grote coureurs waar wij al jaren op aan het wachten waren. Nee het was niet goed voor je hartslag en bloeddruk, maar dit is toch wat je wilt als fan? Ik heb tot het einde van de race op het puntje van mijn stoel gezeten (en mij sigaretten gingen er hard doorheen), jezelf afvragen waarom ze Max zo lang buiten hielden terwijl Lewis heel snel onderweg was en Mercedes de undercut hanteerde. Nadat Max uiteindelijk op de harde band werd gezet, begonnen de zenuwen pas echt toe te nemen. Zou Max het redden om Lewis bij te halen en zo ja kan hij hem inhalen? De rondes duurde op dat moment erg lang moet ik zeggen, maar dat heb ik altijd met spannende races. Het gat werd alsmaar kleiner, Lewis gaf aan dat hij niet sneller meer kon met zijn banden. En toen kwam het moment dat Max er voor ging (hij had nog maar drie rondes de tijd) en hij wilde buitenom inhalen en dat lukte, maar was buiten de baan gegaan. Hij lag voor en ineens zakte hij terug en ik dacht meteen; oh nee hij heeft problemen met de auto. Maar hij gaf zijn plek terug, omdat hij tijdens het inhalen van Lewis buiten de baan kwam. Daarna probeerde Max het nog een keer, maar Lewis reed ook een ijzersterke race en hield Max achter zich. Over start finish 0.7 sec, dat is niks en wat heb ik genoten! Het duurde nog zeker twee uur voordat mijn hartslag zakte, maar het was het waard!! Dit wil ik nog 22 races, beter nog dit wil ik jaar in en jaar uit!

Nog even terugkomend op Vettel, maar na dit weekend zeg ik ook eerlijk; hou de eer aan jezelf en ga lekker genieten van je familie. Je bent en blijft een geweldige coureur met 4 WK titels en ik heb altijd van je genoten als coureur, maar het vuur in je is gedoofd.

Dit zal een heel mooi seizoen worden, geen idee wie aan het einde kampioen zal worden, maar wij als fan krijgen nu waar wij al jaren naar snakken; het titanengevecht om de WDC 2021!

Nu 3 weken afkicken……en dan gaan we weer met hartslag 180 voor de tv zitten.

Bis dann!

GreyHound

Like (3)