F1 Emilia Romagna Grand Prix

F1 Emilia Romagna Grand Prix

20/04/2021 0 By GreyHound33

18 april 2021

We moesten helaas drie weken wachten tot de volgende race. Ik keek na de Grand Prix van Bahrein zo uit naar de volgende race. De twee beste coureurs die iedere race moeten vechten voor de overwinning en zelfs voor het extra punt voor de snelste raceronde. Nu was het zover, de Emilia Romagna Grand Prix. Een historisch circuit waar over de loop van jaren hele mooie races hebben plaatst gevonden, maar ook bekend staat om het gitzwarte weekend met Ayrton Senna.

Start

Voor aanvang van de start waren de teams en coureurs druk bezig met het bepalen of ze full wets of intermediates als banden zouden kiezen, want jawel het regende. Op sommige plekken was het zo goed als droog, maar verder op was het goed nat. Je zag Alonso zijn rempunt missen en ging rechtdoor en de race moest nog beginnen. De safetycar reed ook rondes om te bepalen of ze konden starten en er kwam groen licht! We gingen en vrij rustig voor zitten, ja rustig…ik was toch echt goed zenuwachting. De start geeft altijd extra spanning mee en vooral als het regent.

De lampen gingen op groen en weg waren ze. Perez kwam niet al te best weg, Hamilton goed, maar de dekselse Verstappen kwam heel goed weg. Hij pakte het droge gedeelte (waar de safetycar stil stond) en kreeg full grip en zo lag hij voor Perez en Hamilton. Voor de eerste bocht lag Verstappen voor op Hamilton, maar Hamilton zou Hamilton niet wezen en probeerde later te remmen om zo Verstappen tot liften te dwingen, maar Verstappen hield voet bij stuk en nam de leiding. Ja er was een lichte touche, maar de bocht was op dat moment voor Verstappen en Hamilton stuiterde over de gele kerbs en had lichte schade aan zijn voorvleugel. Maar dan…Er komt vervolgens een melding van de FIA, incident car 33 and 44 noted. Nee, het zal toch niet!? Kom dit was hard maar fair racen, kom op FIA laat dit voor wat het is. Gelukkig deden ze dat ook en er was geen verdere onderzoek nodig.

Achter de twee koplopers gebeurde ook weer e.e.a. Latifi spinde en niet veel later spinde hij weer, maar dit keer tegen de muur en ja hoor meteen gele vlag en safetycar. Werd het dan weer zo een race? Knotsgek waarin van alles gebeurt, je geen kans krijgt om rustig achterover te gaan zitten? Nee het werd een race waarin zoveel zou gaan gebeuren dat je de tel zou kwijt raken.

Van de regen in de drup

Veel coureurs hadden problemen met de omstandigheden. Schumacher was zijn banden achter de Safetycar aan het warm houden en toen spinde hij ook en zijn voorvleugel lag ernaast. Ok kan de beste overkomen, toch? Maar hij moest twee hele rondes doorrijden zonder voorvleugel aangezien de pitstraat dicht was. Uiteindelijk kon de race weer starten en Hamilton besloot een poging te wagen bij Verstappen, maar hij verdedigde goed en kon op kop langzaam weg gaan rijden.

Leclerc wilde Hamilton aanvallen, maar kwam net te kort. Je zag wel dat Hamilton moeite had om goed weg te komen. De auto wilde regelmatig uitbreken, maar gelukkig voor hem zat niemand kort achter hem. In het middenveld gebeurde er weer genoeg, Perez was van de baan geschoten en twee plaatsen kwijt en hij nam deze terug. Dat mocht hij niet doen en kwam hem op een Stop & Go penalty te staan van 10 seconde. Eerste wat ik dacht; weten die coureurs nu echt de regels niet meer????? Gasly was de enige op full wets en werd door de een na de andere ingehaald, hij had geen schijn van kans op die band. Enige waar hij op kon hopen was dat hij snel op slicks over kon.

Sainz had geen gelukkige eerste helft van de race, hij was meer naast de baan dan op de baan. Hij gaf zelf ook goed aan; hoeveel fouten ga ik deze race nog maken? Hij herstelde heel goed en had een hele goede vijfde plek behaald. Tsunoda kwam heel goed van P20 naar P11 en zag er lang naar uit dat hij een mooie klassering zou gaan halen. Raikonen was ook echt heel sterk bezig, de McLarens worden steeds beter.

Maar er was een heel mooi gevecht gaande vanaf P6 tot P10 en dit op een heel mooi klassiek circuit. Vettel had geen fijne race en vraag mij niet waar het aan lag, hij startte uit de pitstraat en kreeg ook een straf, omdat de banden niet bij de 5 minuten waarschuwing erop zaten. Ik moest hard nadenken of deze straf al een keer is uitgedeeld en zo ja wanneer dit was.

De kanteling

Gelukkig werd, voor zowel de coureurs als de kijker, de baan droger. Je zal denken waarom ook voor de kijker? Nou geloof mij, dit soort races zijn niet goed voor je hartslag.  Niemand wilde als eerste naar binnen op slicks en dit gaf echt hele leuke boardradio’s. Moest meeste lachten om die van Norris, we gaan de inters helemaal op rijden, want we gaan niet als eerste! Uiteindelijk was Vettel de eerste die naar binnen dook, ook al had ik Stroll als eerste verwacht. Uiteindelijk gingen er steeds meer over naar de medium band en Hamilton was op jacht naar Verstappen. En toen gebeurde er iets wat al heel lang niet is gebeurt, Hamilton stond in het grint. Hij wilde iedereen zo snel mogelijk inhalen en kwam op het natte gedeelte terecht en daar stond hij dan. Ik dacht eerst, ok hij is klaar. Maar hij kon op een hele kalme manier de auto in zijn achteruit de baan op krijgen. Ander probleem echter, hij had nu een ronde achterstand en vleugel was kapot en moest zo snel als hij kon naar de pitstraat.

Chaos: Mercedes vs Williams

We zagen Lewis net met zijn gehavend auto de baan op komen en uit het niets zagen we ravage op de baan en ik dacht; wat is hier in vredesnaam gebeurt!? Je zag alleen maar puin op de baan en twee auto’s in het grint staan, beide auto zwaar beschadigd. En dit verzin je echt niet; het waren Bottas en Russell! De herhaling kwam en je zag dat Russell met DRS langs Bottas wilde en toen ging het faliekant mis. Bottas kwam ietsjes naar rechts waardoor Russell uitweek, kwam op natte gedeelte en toen kwam de crash. Gelukkig waren beide heren ok, maar de beschuldigen vlogen beide kanten op. Er kwam code rood en dit kwam Hamilton heel goed uit. De race werd uiteraard stil gelegd en we hadden even pauze om bij te komen van alle chaos. Maar de grote vraag was; wat deed Bottas op P9 en waarom kon Russell in een Williams zo eenvoudig naar hem toerijden en zelfs een kans krijgen om Bottas in te halen met DRS? We hebben het over een Mercedes vs een Williams!

The battle continues

Nadat de baan weer schoon was mochten we weer op punten van onze stoel gaan zitten voor de herstart. Nou het puntje werd hartslag 200 en daarna de lappen lach. Heel kort erna; oh, krijg nou wat hij is al weg. Ik heb het heer over Verstappen, meneer wilde achterbanden opwarmen, spinde haast van de baan, bleef voor Leclerc en reed toen uit het niets weg. Er kwam binnen 4-5 miniten drie verschillende emoties naar voren. Schreef in mijn vorige stuk al; ik hou van dit soort races, maar dit is niet goed voor je hart.

Norris haalde Leclerc meteen in en lag tweede. Norris reed echt een super race! Maar we hielden even Hamilton in de gaten, want hij lag p9 en moest nog aardig wat auto’s inhalen om de schade te beperken qua punten. Hamilton kwam heel rap naar voren en je moet toegeven dat de Mercedes gewoon een hele goede oude is. Ik blijf er stellig bij; Mercedes is the team to beat. Als Perez zich heel snel weet te herpakken zal elke race tot het uiterste gaan, qua strategie en qua gevechten. Hij zat niet lekker in de race en maakte veel onnodige fouten, waarvan de Stop & Go ijn grootste fout was. Hopelijk nu een stijgende lijn.

Verstappen was de verdiende winnaar en Hamilton werd (met wat geluk) tweede en The Driver of the Day Norris werd knap derde. Het verschil tussen Verstappen en Hamilton is nu 1 punt in het voordeel van Hamilton aangezien hij nog een punt pakte voor de snelste ronde en so the battle continues!

Wat was dit weer een ouderwetse knotsgekke race! Ik heb genoten en vele met mij en nu op naar een van mijn favoriete circuits; Portimao! Ook hier is alles mogelijk en zullen er gekke dingen gaan gebeuren!

Like (2)