Column: We will leave you alone

Column: We will leave you alone

03/05/2021 0 By Sietse Fliegen

De Formule 2 wordt ook wel gezien als de kraamkamer van de Formule 1. In sommige gevallen zijn de nieuwelingen zo goed dat ze deze klasse over kunnen slaan en rechtstreeks vanuit de Formule 3 doorstromen. Aan het begin van deze eeuw kon je als talent in de categorie “aanstormend” ook nog wel eens een voet tussen de deur krijgen vanuit, bijvoorbeeld, de Formula Renault. De 3.5 versie van dit kampioenschap? Die ja, máár ook vanuit de light versie van dit kampioenschap hebben we weleens een coureur zien doorstromen. Vanuit de Formula Renault 2.0 naar de Formule 1, vandaag de dag is dat vergelijkbaar met een stap van de Formule 4 naar de Formule 1. Dat is natuurlijk wel een hele grote sprong. Inmiddels is de regelgeving, met betrekking tot het verkrijgen van een superlicentie, aangepast en zijn dit soort reuzensprongen onmogelijk geworden.

Gio in Formule 3,Chris501 eigen werk

Het merendeel van de coureurs die acteren in de show van 2021 hebben zich gewoon aan de vooraf uitgestippelde route langs de opstapklassen gehouden. Karting, Formule 3, Formule 2 en vervolgens door naar de heilige graal. De een had voor deze route wat langer nodig dan de ander. Sommigen namen naast hun talent ook een scheepslading munten mee, sommigen waren onderdeel van één van de driver academies. Voor een enkeling was geen van beide van toepassing en werd het pure talent opgepikt. Klinkende zeges en kampioenschappen, dat is dus precies wat je nodig hebt in de feederseries om een stoeltje in de Formule 1 te bemachtigen. Hoewel, ik ken er ook een die in 2013 zeventiende werd in de Formule 3. In 2014 werd hij zesde in ditzelfde kampioenschap en in 2015 werd driemaal geen scheepsrecht met een tweede positie in de eindstand. Kleine bonus, de Masters in Zandvoort schreef hij dat jaar wel op zijn naam. Ook in 2016 valt er geen titel te vieren, in de GP2 was een tweede plaats in het kampioenschap echter niet geheel onverdienstelijk. Een tweede plaats op slechts acht puntjes achterstand van kampioenschapswinnaar Pierre Gasly. Het zijn resultaten waar Mahaveer Raghunathan een spreekwoordelijke moord voor zou doen, maar van het achtste wereldwonder is geenszins sprake.

Toch was het goed genoeg voor de stap naar de Formule 1. Als lid van de Ferrari Driver Academy wordt Antonio Giovinazzi uitgeleend aan het team van Sauber. Eigenlijk beschikte de Italiaan in 2017 niet over een racestoeltje, vaste racecoureur Pascal Wehrlein raakt tijdens de Race of Champions echter geblesseerd en Antonio mag hem vervangen. Tijdens de seizoensopener in Australië maakt hij zijn racedebuut. En eerlijk is eerlijk, het was een vrij indrukwekkend debuut. Ook de tweede race van het seizoen moet Wehrlein aan zich voorbij laten gaan en in China bemand Giovinazzi wederom een van de Saubers. In China blijkt het echter toch een wat lastigere opgave om de bolide op het asfalt te houden. Tot twee keer toe zien we de Sauber in Italiaanse handen nader kennis maken met de muur. De brokkenpiloot van de week in China was overduidelijk van Italiaanse komaf. Na een uitstekend debuut in Melbourne wordt het team in China opgescheept met flinke schades. Geld was er bij Sauber al nauwelijks en Giovinazzi is voorlopig even af. Pas in 2019 zien we Gio weer terug op de grid, in 2019 wordt hij volwaardig racecoureur bij Sauber. Of eigenlijk bij Alfa Romeo, want zo heet dit team sinds 2018. Er zullen ongetwijfeld monteurs geweest zijn die hun geest al zagen dwalen en zich opmaakte voor nachtwerk. Schrale troost voor de monteurs; aan de andere kant van de garage mochten ze gaan samenwerken met een racewinnaar, een voormalig wereldkampioen zelfs. Na twee periodes bij Ferrari komt Kimi Räikkönen nog gezellig een paar jaar bij Alfa Romeo racen. Hoewel er inmiddels een heel andere wind waait in het Zwitserse Hinwill voelt het toch een beetje als thuiskomen voor de Fin. Sauber was in 2001 het team dat, een toen nog piepjonge, Räikkönen liet debuteren.

Dat piepjonge geeft overigens mooi weer dat zelfs binnen het conservatieve Formule 1 wereldje dingen veranderen. Kimi was 21 jaar oud tijdens zijn debuutrace. Vandaag de dag is dat niet bepaald meer een leeftijd waarvan we stijl achterover slaan. Sterker nog, als je op die leeftijd nog niet gedebuteerd hebt zijn we al snel geneigd om te roepen dat je de boot gemist hebt. Nu was er nog een ander opvallend dingetje aan het debuut van The Iceman; Kimi had namelijk geen enkele ervaring opgedaan in de Formule 3 of de Formule 2. Nee, die jonge Fin was er een van “grote stappen snel thuis”. Na een paar jaartjes, in Nederlandse dienst, gekart te hebben is de volgende stap de Formule Renault 2.0. Het blijkt de laatste halte te zijn alvorens hij in 2001 bij Sauber in de punten te debuteert. Punten worden in deze jaren uitgedeeld aan de top 6, geen gek resultaat dus.

Kimi in de kart by KAI GUSTAFSSON ∕ OM ARCHIVES

Inmiddels zijn we twintig jaar verder. Niemand minder dan Kimi Räikkönen heeft het record van meeste Grand Prix starts in handen. 335 keer heeft hij de lampen, één voor één, aan zien gaan alvorens hij zichzelf afschoot naar de eerste bocht. Zelfs Rubens Barrichello, waarvan nota bene Bernie Ecclestone aangaf dat hij wel wat oud werd, kan deze aantallen niet overleggen. Onder normale omstandigheden is de teller aan het einde van dit seizoen opgelopen tot 353 racestarts. Dát zijn idioot veel deelnames. Maar goed, we hebben dan ook over een man die wereldkampioen wist te worden, 21 overwinningen heeft behaald, 104 keer op het podium stond en in totaal 1.863 punten achter zijn naam heeft staan.

Gisteren weet Kimi in de openingsfase alle ogen weer eens op hem gericht te krijgen. Terwijl het veld zich opmaakt om aan de tweede ronde van de race te beginnen heeft onze recordhouder de ogen op zijn stuurwiel gericht. Het is zeg maar die fase in de race waarin alle bolides nog lekker dichtbij elkaar zitten. Het is die fase in de race waarin het wel handig is om te weten waar je voorganger zich op de baan bevindt. Geen al te sterke actie om je voorvleugel daardoor te versplinteren op de achterband van je teamgenoot. In twintig jaar tijd heeft Kimi ons verwend met prachtige boardradio’s, de laatste tijd zijn de kreten vanuit de cockpit kribbig en onvriendelijk. En dan is er nog dat onderlinge duel binnen het team. We hebben zojuist al vastgesteld dat Giovinazzi geen geweldenaar is. In de kwalificatieduels van 2019 en 2020 doet de Italiaan echter niets onder voor de Fin. In het eindklassement van 2020 eindigen beide heren naast elkaar met ieder vier WK punten.

353, dat is best een mooi getal. Kimi Räikkönen geeft aan dat hij nog racet omdat hij er plezier aan beleefd. Ik zie echter nog maar weinig plezier. Ik zie tegenvallende resultaten en hoor louter frustraties. 353, het lijkt me een mooie eindscore. Kimi is een cultheld. Kimi is de man die ladderzat op een FIA gala verschijnt. Kimi is de man die zonder Formule 3 en Formule 2 ervaring naar de Formule 1 kwam, en hier wereldkampioen werd. De Kimi van nu zorgt er echter voor dat mannen die nu in de Formule 2 strijden niet door kunnen stromen naar de Formule 1. Zorg dat je nog achttien weekenden plezier hebt Kimi, zet de teller op 353 racestarts en neem waardig afscheid. We will leave you alone, you know what you’re doing!

Like (2)