Column: Radiocheck

Column: Radiocheck

11/05/2021 0 By Sietse Fliegen

Vier van de twintig, oftewel 20 procent. Het is een beetje afhankelijk van de context of dat nu veel, weinig of gemiddeld is. Als slechts vier van de twintig studenten een opleiding succesvol afronden is het weinig. Krijg je twintig procent korting bij de aanschaf van een nieuwe auto dan is het weer erg veel. Bestaat je Baco voor één vijfde uit rum dan kan je ditzelfde percentage ook als gemiddeld beschouwen. Bij het laatste moet wel in acht genomen worden dat het gemiddelde lid van deze community waarschijnlijk niet voldoet aan deze “norm”. Afijn, twintig procent dus. Voor Red Bull’s hoogste adviseur is het al jarenlang een vrij hoog percentage. Dr. Helmut Marko is verantwoordelijk voor het vullen van vier van de twintig racestoeltjes.

Sebastian Vettel / Red Bull content pool

Twee stoeltjes bij het topteam Red Bull Racing zelf en twee stoeltjes bij opleidingsteam Alpha Tauri. Nog niet zo heel lang geleden was dit geen al te ondankbare taak. Bij Red Bull Racing beschikte men met Sebastian Vettel, Mark Webber, Daniel Ricciardo en later ook Max Verstappen over coureurs van een uitstekend kaliber. Drie van deze vier wisten door te stromen vanuit het eigen opleidingsteam, dat in die tijd nog door het leven ging als Scuderia Toro Rosso. Alle drie de doorstromers werden bij grote broer Red Bull Racing racewinnaars. Sebastian Vettel was voor zijn komst al een racewinnaar, de Duitser beklom echter de overtreffende trap door viermaal wereldkampioen te worden met de Oostenrijkse formatie. Nee, die stoeltjes bij het topteam vullen was niet zo’n probleem. De stoeltjes bij Toro Rosso bemannen bleek iets minder eenvoudig. Het neerzetten en in de lucht houden van een volwaardig Formule 1 team, als onderdeel van je talentenprogramma, is prijzenswaardig. Eerlijk is eerlijk; dat moet een aantrekkelijke gedachte zijn voor de aanstormende talenten. Je hoeft de grote talenten alleen nog maar even aan je te binden. Prima plan!

Nou, laten we daar maar eens op terugblikken dan. Je kan natuurlijk niet altijd zes gooien, en we hebben net al vastgesteld dat er in ieder geval drie heren vrij succesvol zijn doorgestroomd. Dát zijn dan echter ook gelijk de enige drie. Zonder al teveel moeite zou je Carlos Sainz aan dit rijtje toe kunnen voegen natuurlijk. Ondanks dat deze het hoofdteam niet gehaald heeft staan zijn kwaliteiten buiten kijf, inmiddels heeft de man ook gewoon een meerjarig contract bij Ferrari dus die kunnen we niet afschrijven. Wie we wel kunnen afschrijven? Ik noem een Scott Speed, een Jaime Alguersuari, Sebastian Bourdais en bijvoorbeeld een Vitantonio Liuzzi. Het zijn geen onverdienstelijke coureurs, een oorlog ga je met dit gezelschap echter niet winnen. Zit er dan nog iets tussenin? Jawel hoor. Daniel Kvyat, Sebastien Buemi, en een Pierre Gasly hebben aangetoond prima mee te kunnen komen in de Formule 1. Het is geen kampioenschapsmateriaal, maar je kan er als team vrij behoorlijk mee voor de dag komen. Het meest recente slachtoffer van Dr. Marko’s dadendrang mocht vandaag nog wel een blokkie om met Red Bull’s Formule 1 bolide. Alexander Albon heeft zijn racestoeltje over moeten dragen aan Sergio Pérez, tot op heden heeft de Mexicaan nog niet al teveel gedaan om deze keuze te rechtvaardigen.

Carlos Sainz ©Ferrari

En zo zijn we terug in het nu, terug in 2021. Bij Red Bull Racing zien we een voormalig Toro Rosso piloot in de rol van stercoureur. De tweede bolide van het topteam wordt bemand door Sergio Pérez. Voor het eerst sinds het tijdperk Vettel – Webber zit er een coureur in de Red Bull zonder Alpha Tauri ervaring. Red Bull  beseft dat ze haar eerste rijder alleen een kans op de wereldtitel kan bieden als deze naast een zeer snelle auto ook een snelle wingman heeft. Een wingman die in staat is om punten bij de concurrentie weg te kapen. We zijn nog maar vier races onderweg, maar tot op heden is van een puntenpikkende wingman nog geen sprake. De Formule 1 carrière van Alexander Albon is met deze move wel een tragische dood gestorven, maar goed dit is topsport. Met Pérez heeft Red Bull de snelste rijder die beschikbaar was van buitenaf aangetrokken. De prestaties, of beter gezegd het voorlopig uitblijven hiervan, zullen Dr. Marko sterken in de gedachte dat hij zijn coureurs zelf moet blijven opsporen en opleiden. Wat men van ver gehaald heeft is tot op heden niet bepaald lekkerder.

Er was een periode dat de talenten stonden te dringen bij Helmut Marko. Ondanks de aanwezigheid van een compleet eigen opleidingsteam moest ene Daniel Ricciardo door Red Bull zelfs nog een paar races ondergebracht worden bij HRT. Mocht je het idee hebben dat de combinatie Mazepin – Haas aan de trage kant is dan adviseer ik om eens te googelen op de combinatie Yamamoto – HRT, maar dit terzijde. Nee, tegenwoordig is dit wel anders. Bij Alpha Tauri zagen we in 2020 twee coureurs die bij het hoofdteam al afgeserveerd waren. Dit seizoen is er echter weer een plaatsje ingeruimd voor een talent vanuit de Formule 2. Het zal niet helemaal toevallig zijn dat dit talent nauwe banden onderhoud met Honda, datzelfde Honda waar Red Bull graag iets van wilde hebben. Het is echter tekort door de bocht om de aanwezigheid van Yuki Tsunoda alleen hieraan te relateren.

Red Bull contentpool

Yuki Tsunoda dus, in 2018 japans Formule 4 kampioen en in 2020 derde in zijn debuutjaar in de Formule 2. Geen pannenkoek dus. In 2020 werd al vrij snel duidelijk dat de Japanner in aanmerking komt om voor een stoeltje bij Alpha Tauri. Hij moet alleen zijn Formule 1 rijbewijs nog even halen in 2020. Onder deze druk weet hij ijzig kalm te blijven en hij verzameld meer dan voldoende superlicentiepunten. In de winter gaan er onder de fans zelfs stemmen op om de Japanner direct naast Max Verstappen te zetten, dat ging wellicht wat ver maar het illustreert de goede indruk die hij achterlaat. Het werd echter gewoon Alpha Tauri, en al direct bij de wintertests is het genieten geblazen. Als de pers hem om een korte reactie vraagt na zijn eerste meters loopt Tsunoda sneller leeg dan een band bij Alfa Romeo. Het is verfrissend om een coureur vrijuit te horen spreken. Yuki is een open boek, bij het wereldwijd gaan van zijn eerste interview zal de Japanse regering blij geweest zijn dat de dienstplicht aldaar al even afgeschaft is. Met een pratende Yuki liggen je staatsgeheimen binnen mum van tijd op straat.

Yuki heeft het hart op de tong. Zijn uitingen zijn inmiddels niet meer verfrissend, niet zelden betrap ik mijzelf op plaatsvervangende schaamte als hij weer eens tekeer gaat over de radio. Na een sterk debuutweekend begint hij zijn recht van spreken langzaam aan ook een beetje te verliezen. “Traffic paradise” in Imola was nog grappig, zijn opgevouwen bolide een paar bochten later werd er wel iets pijnlijker van. Afgelopen zaterdag was het wederom vloeken en tieren geblazen vanuit de cockpit, het was echter niemand minder dan Tsunoda zelf die niet door Q1 weet te komen. Het slechte nieuws voor de kleinste van het veld is dat de volgende afspraak in de straten van Monaco is, de kans dat hij de Alpha Tauri in de hekken hangt is vrij reëel momenteel. De belangrijkste vorm van bandenmanagement is op dit moment stembandenmanagement, de prestaties komen daarna wel weer. Alleen dan maken we kans op een nieuwe doorstromer naar het topteam. Zo niet, dan gaat er op een gegeven moment vanzelf een telefoon om maandagochtend om 07:00 uur. Dan mag Yuki luisteren naar echt gevloek en getier. Gevloek en getier Dr. Helmut Marko welteverstaan.

Like (2)