Column: Muurbloempje

Column: Muurbloempje

18/05/2021 0 By Sietse Fliegen

Vanaf aankomende donderdag, inderdaad donderdag al, maakt het Formule 1 circus de straten van Monaco onveilig. Om de lokale bevolking niet dagenlang van de buitenwereld af te sluiten worden de vrije trainingen al op donderdag verreden. Zo kunnen de locals op vrijdag nog even naar de markt voor een moot gebakken vis en de laatste Pinksterinkopen. Donderdag alweer dus, eindelijk een Grand Prix weekend die niet in het teken zal staan van track limits.

Hoewel, als er een raceweekend is waarin de track limits nogal prominent aanwezig zijn dan is het wel tijdens de race door het Prinsdom. Wat ik bedoel te zeggen is dat de wedstrijdleiding de track limits niet actief zal hoeven handhaven. Gedurende eerdere races dit seizoen hebben we nog wel wat te mopperen gehad op dit gebied. Tijdens de inconsequenties van Masi en de zijnen werd de oplossing met een muurtje zo nu en dan geopperd. Wel, hier is de muur. Een muur die dienstdoet als track limit, veel plezier daarmee!

Hate it or love it, er zit niet heel veel tussenin in Monte Carlo. Het is een meedogenloos circuit, ieder foutje kan terminaal zijn. Het is wat mij betreft juist die gedachte die de race in Monaco bijzonder maakt. Voor de inhaalactie van het jaar hoef je aankomende zondag vermoedelijk niet te kijken, maar iedere seconde van iedere sessie kan er iets gebeuren. Iets wat de wedstrijs op zijn kop kan zetten, iets dat bepalend is voor de kwalificatie. Het is die spanning die van  Monaco een toegevoegde waarde op de kalender maakt. We hebben er saaie optochten gezien, we hebben er strategische gevechten gezien, we hebben er drama’s gezien en we hebben er onverwachte winnaars gezien. De editie van 1996 blijft een van de meest bijzondere races die ik ooit heb mogen aanschouwen. Je kunt het je bijna niet voorstellen, maar als Jos Verstappen zijn Arrows niet al in de eerste bocht van de race in de muur gegooid had had hij deze race misschien wel kunnen winnen. Maar goed, als is als en daar koopt men precies niets voor. Tot op heden is het door glitter & glamour omringde baantje de Verstappens in ieder geval niet bepaald gunstig gezind.

Dáár zal dit weekend eigenlijk wel verandering in moeten komen. Langzamerhand sijpelen er wat berichten binnen die de verhoudingen tussen de Mercedes en de Red Bull kunnen verklaren. In Bahrein schoot Red Bull als een kanon uit de startblokken. Tijdens de wintertest zagen de energiedrankje auto’s er het snelst uit. Tijdens het eerste raceweekend in ditzelfde Bahrein beschikte Red Bull Racing over de snelste auto van het veld. Verstappen claimde op zaterdag op overtuigende wijze de eerste pole position van het seizoen, de race aldaar had hij eigenlijk moeten winnen. In Imola stelden Verstappen en Red Bull weliswaar orde op zaken. De overwinning daar was verdiend en volledig terecht. De voorsprong op die vermaledijde Mercedessen was echter met de noorderzon vertrokken. Vervolgens werd het “blij dat ik glij” in Portugal. De achterstand op Mercedes in Portimao zou het gevolg zijn van het lage gripniveau, de RB16B zou hier bovengemiddeld veel moeite mee hebben. Prima, dat zou best kunnen en dus reizen Horner en co. vol optimisme af naar Barcelona. Klaar om weer terug te slaan. Helaas voor alle liefhebbers van een spannend kampioenschap slaat Red Bull echter mis.

Ohja, er sijpelden wat berichten binnen die een en ander in het juiste perspectief kunnen plaatsten. Naar het schijnt zijn er wat probleempjes met de Honda krachtbron. En dan met name in het hybride gedeelte van die unit. Het apparaat van Japanse makelij is dit seizoen beduidend krachtiger dan voorgaande jaren, hij schijnt daarbij alleen ook wat te gaan trillen. De Honda motor produceert niet alleen de nodige paardenkrachten maar ook vibraties. Vibraties van dien aard dat men heeft moeten besluiten om, wellicht voorlopig, niet het volledige potentieel van de aandrijflijn aan te boren. Dat is een hard gelach. Het is koren op de Mercedes molen. Het geeft aan dat Honda tot het uiterste is gegaan in haar inhaalslag. Ik wil de pret niet bederven, maar dit kan zomaar een lastig probleem zijn. Als de vibratie daadwerkelijk voortvloeit vanuit het hybride deel van de power unit dan kan men weleens uitkomen bij een vrij forse modificatie. Maar dat mag toch helemaal niet? Inderdaad, dat mag niet. Tenzij de Japanners de FIA er van kunnen overtuigen dat de modificatie noodzakelijk is voor de betrouwbaarheid. Er is dus nog hoop.

Terug naar Monaco. Hoewel het seizoen nog jong is moet Red Bull hier terugslaan. Het wordt erop of eronder. Aanhaken of voorlopig even afhaken. Er is geen circuit op de kalender waar een foutje zo hard afgestraft kan worden als in Monaco. Er is geen circuit op de kalender waar het motorvermogen in mindere mate van belang is als Monaco. Met de wetenschap dat men zich na Monaco in de straten van Baku mag melden is het verslaan van de kampioenschapsleider in aankomende zondag van groot belang als men het kampioenschap spannend wil houden. Het circuit van Baku beschikt over een ellenlang recht stuk, met een vleugellamme Honda wordt dat een kansloze strijd. We zijn pas een paar races onderweg maar de druk staat er alweer vol op bij Red Bull en Max Verstappen.

Onder druk staan en Monaco. Het is vermoedelijk niet de meest ideale situatie. Om zich te mengen in de strijd met de Mercedessen jaagt Neerlands hoop in bange dagen zijn bolide op de limiet over het asfalt. Soms ietsje over de limiet. Dat laatste is in Monaco geen optie. Anderzijds weten we dat een getergde Verstappen de beste Verstappen is. In zijn Toro Rosso ging hij er in de race kiezelhard vanaf. In de Red Bull vergooide hij een kans op pole in de derde vrije training, in zijn Red Bull heeft hij ook op zondag de vangrails vaker van dichterbij dan hem lief is bekeken. Aankomende zondag wordt het aanhaken of afhaken. Om aan te haken moet Max Verstappen afstand doen van zijn imago van muurbloempje. Ik heb er alle vertrouwen. Monaco wordt zinderend, het kampioenschap wordt nog zinderend.

Like (1)