Voorbeschouwing: Formula 1 Emirates Grand Prix De France 2021

Voorbeschouwing: Formula 1 Emirates Grand Prix De France 2021

16/06/2021 0 By Sietse Fliegen

Na een korte onderbreking strijkt de wereld der Formule 1 aankomend weekend neer in Frankrijk voor de Formula 1 Emirates Grand Prix De France 2021. Op een winderige hoogvlakte, onder de rook van Marseille, treffen we de plaats van handeling; Circuit Paul Ricard in Le Castellet. Het circuit is eigendom van Slavica Ecclestone, de voormalig echtgenote van Bernie Ecclestone, en staat bekend om de uitstekende faciliteiten. Het is niet zonder reden dat dit circuitpark veelvuldig dienstdoet als testlocatie voor de verschillende autosportklassen. Het circuitpark omschrijft zichzelf als een “high tech test track” en onderstreept dit met de aanwezigheid van een sprinklerinstallatie waarmee men natte omstandigheden kan simuleren. Aankomend weekend echter geen testsimulaties maar ronde zeven van een zinderend kampioenschap.

Vorige keer in Frankrijk

In 2020 werd de race in Frankrijk geannuleerd als gevolg van de Corona pandemie. De laatste editie die hier afgewerkt werd stamt uit 2019. In een tamelijk saaie race finisht de top vier in dezelfde volgorde als waarin deze gestart is. Lewis Hamilton domineert de race vanaf pole position. Valtteri Bottas maakt het Mercedes feest compleet met een tweede plaats. In de laatste paar ronden voert Charles LeClerc de druk nog enigszins op bij Valtteri Bottas maar de Fin weet de aanval af te slaan waarmee LeClerc derde, en dus de laatste podiumklant, wordt. De huidige leider in het wereldkampioenschap, Max Verstappen brengt de race in niemandsland door en eindig als vierde. Zijn toenmalig teamgenoot Pierre Gasly wordt pijnlijk op een ronde gezet door Lewis Hamilton. De enige uitvaller deze race was Romain Grosjean met een technisch probleem. Het enige incident was een virtual safety car als gevolg van een uit de grond gereden bollard door Alexander Albon.

De kanshebbers

Photo by Charles Coates/Getty Images / Red Bull Content Pool

Na twee opeenvolgende races op een stratencircuit keert de Formule 1 in Frankrijk terug op een normaal circuit. Het Franse asfalt vertoont qua lay-out de nodige gelijkenissen met bijvoorbeeld het circuit in Barcelona. Het ligt dan ook in de lijn der verwachting dat het team van Mercedes, na twee tegenvallende weekenden, zich weer vooraan zal gaan melden. De strijd om de podiumplaatsen, en de verdeling hiervan, zal er onder normale omstandigheden één tussen Mercedes en Red Bull Racing zijn. Bij Red Bull Racing zullen de ogen op de achtervleugel gericht zijn. Vanaf aankomend weekend hanteert de FIA een strengere norm om het “flexen” van de achtervleugel aan banden te leggen. Bij Mercedes zal iedereen benieuwd zijn of de vormcrisis doorbroken kan worden. Waren de recente rampweekenden gerelateerd aan de issues van een stratencircuit of is de formatie uit Brackley aan het dolen geslagen onder de druk van Red Bull? Ferrari wist de afgelopen twee races de pole position te grijpen, de verwachting is dat de Italianen zich op dit, meer traditionele, circuit niet met de top kunnen meten.

De Banden

De race in Baku werd een er een waarin de banden een grote, zo niet allesbepalende, rol speelde. Met twee klapbanden op hoge snelheid wist Pirelli de aandacht op zichzelf te vestigen. In Baku stelde de bandenfirma van dienst de drie meest zachte compounds beschikbaar. In Frankrijk krijgen de coureurs de C2, C3 en C4 compound aangeboden. Het beschikbare rubber is dus exact één versie harder dan in Azerbeidzjan. De asfaltlaag in Le Castellet is gematigd agressief, Pirelli verwacht dan ook een degradatie die relatief laag is. De banden zullen vooral zwaar belast worden in Signe, de ultrasnelle rechtse bocht die het Mistral straight opvolgt. De winnende strategie in 2019 was een éénstopper, van medium naar hard. Op zeven coureurs na startte iedereen de race in 2019 op de medium band.

Inhaalmogelijkheden

Ook in Frankrijk treffen we twee DRS zones aan. Dit zullen de dan ook de plaatsen zijn waar we de meeste inhaalacties kunnen verwachten. Zowel bocht éen en bocht acht volgen direct na een DRS zone en bieden uitstekende uitremmogelijkheden. Na een actie in bocht één is er nog enige mogelijkheid om in de opvolgende combinatie, of de tweede DRS zone terug te slaan. Bocht acht stuurt de coureurs het tweede deel van Mistral Straight op gevolgd door het bloedsnelle Signe, terugslaan is hier in principe onmogelijk.

Het weer

De temperaturen zullen het gehele weekend rond, of net boven, de dertig graden schommelen. Onder droge omstandigheden kunnen deze hoge tempraturen een strategische rol gaan spelen. Durven de teams na het debacle in Baku de gok met een éénstopper nog aan? Als het rubber onvoldoende performance biedt onder deze warme omstandigheden kan een tweestopper zomaar een realistische optie worden. Veel belangrijker is de, op het moment van schrijven, reële kans op (onweers)buien op zondag. De actuele weermodellen spreken van 40% kans op stevige neerslag op zondag. Hoewel de weermodellen aan de Franse Zuidkust zomaar om kunnen slaan kan het weer mogelijk een belangrijke rol gaan spelen.

Facts

In het huidige tijdperk is dit, na 2018 en 2019, de derde keer dat er een Formule 1 race op Paul Ricard verreden wordt. De eerdere twee edities waren een prooi voor Lewis Hamilton. Tussen 1971 en 1990 was het circuit ook reeds veertien maal de gastheer van een Grand Prix. In totaal mogen de coureurs aankomende zondag 53 ronden van 5,842 kilometer afleggen. Het ronderecord is met een 1:32,740 in handen van Sebastian Vettel. Deze tijd werd door de Duitser in 2019, in zijn Ferrari op zachte banden en in de laatste ronden van de race, geklokt. Iedereen die weleens in Frankrijk is geweest ken ongetwijfeld Pastis, het Franse aperitief op basis van steranijs en zoethout. In Le Castellet moet men gek zijn op dit goedje, het circuit is vernoemd naar de uitvinder van deze drank; Paul Ricard.

Like (2)