Had het niet anders gekund?

Had het niet anders gekund?

19/07/2021 0 By Walter

Zondag 18 juli 2021, Silverstone racecircuit, enkele minuten over 4 in de middag. Max Verstappen en Lewis Hamilton starten als elkaars grootste concurrenten op de voorste rij.
Dankzij een superstart in de sprint kwalificatie de dag ervoor start Max op P1 en Lewis op P2. Beiden zijn getergd om te winnen, Max om zijn voorsprong verder uit te bouwen, Lewis omdat het zijn thuis Grand Prix is en hij de achterstand in het kampioenschap wil inhalen.
De rode lampen gaan een voor een aan en doven tegelijkertijd. Beide coureurs hebben een prima start en gaan zij aan zij over Hamilton Straight, langs elkaar door Abey, Farm curve, Village en the Loop. Wist je trouwens dat het de eerste keer dat een coureur over een stuk van een racebaan rijdt dat naar hem is vernoemd, terwijl hij nog actief deelnemer in het kampioenschap is.
Na Aintree komt Wellington Straight, waar Lewis dankzij een goede exit voor weet te komen, Max zit er echter vlak achter en Lewis moet dus iets wijder de bocht door, waardoor zijn minitieuze voorsprong weer verloren gaat, want Max steekt binnendoor en komt dus als eerste Luffield uit. Ook hier is de betere exit voor Lewis en hij duikt direct de slipstream van Max in.
Bij de sprintrace van gisteren luke het buitenom niet, dus na een dummy actie probeert hij het nu aan de binnenkant.
8 bochten lang superactie en racen op de limiet!
Tussen Woodcote en Copse rijden de coureurs wiel aan wiel, maar Lewis moet iets eerder van het gas af, omdat hij aan de binnenkant zit en daar is de limiet bereikt!
Max weet dat Lewis aan de binnenkant zit en laat net genoeg ruimte, maar dan gaat het mis. Lewis krijgt wat onderstuur en kan onvoldoende insturen, hierdoor raakt hij met zijn linkervoorwiel het rechterachterwiel van Max, dat meteen van de velg afschiet, terwijl de RB16b met een startsnelheid van ongeveer 280 km/u richting de grindbak en de bandenstapel schiet.
Direct een gele vlag, binnen luttele seconden gevolgd door een safetycar, die weer gevolgd werd door een rode vlag, een onderbreking van de race.
De baanmarshalls komen al snel aan bij het wrak waar Max in zit, want meer is er niet over van de wagen. De veiligheidscocon heeft zijn werk gedaan, want Max is bij bewustzijn, weet te reageren en komt zelf uit de wagen gestrompeld. Zodra hij naar de ambulance loopt, gaat het toch overwegend Britse publiek voor hem klappen.
Lewis vraagt hoe het met Max is en hij krijgt te horen dat alles oke lijkt en dat hij uit de auto is.

Tijdens de code rood, horen we allerlei communicatie tussen de teams en Michael Masi, de raceleider. Uiteindelijk wordt er besloten door de stewards, dat Hamilton de meeste schuld had bij de crash en dat hij een tijdstraf van 10 seconden krijgt. In te leveren bij de finish, of bij zijn eerste pitstop. Een dergelijke straf is gebruikelijk bij het veroorzaken van een botsing.

De race wordt hervat, Lewis start, met vervangen banden en een gerepareerde temperatuursensor op zijn voorvleugel en dus geheel volgens alle regels, op de 2e plek, achter Charles Leclerc.
Charles heeft een prima start en weet dus zijn eerste plek te behouden.
De pitstops worden uitgevoerd en zoals het hoort, staat Lewis 10 seconden stil voordat zijn banden worden gewisseld. Hij komt terug op de vierde plek op de baan, achter Norris die een zeer slechte stop had en daardoor 1 plek verloor, teamgenoot Bottas en Leclerc die druk met zijn engineer in gesprek is over de motorproblemen die hij heeft.
Binnen no time weet Lewis Norris in te halen, krijgt Bottas een direct teamorder, iet dat veel vaker voorkomt in de F1, zeker niet alleen bij Mercedes, om Lewis voorbij te laten gaan en is Leclerc een ‘sitting duck’ dankzij de motorproblemen.
Hamilton wint voor de achtste keer zijn thuis Grand Prix, een prestatie die moeilijk te evenaren zal zijn. Maar dan is het nog niet afgelopen.

Wat er na de finish gebeurd, is wat mij betreft schandalig en belachelijk te noemen. Wat is er namelijk ondertussen met Max gebeurd? Die heeft namelijk een crash met een impact van 51G te verduren gehad.
Dus, zoals het hoort, is Max naar het Medical Centre op de baan gestuurd, waar hij wordt getest. De tests geven aan dat Max redelijk in orde lijkt, maar hij wordt doorgestuurd naar het ziekenhuis voor een CT scan en een uitgebreidere controle want de artsen op het circuit zijn niet zeker van hun zaak.
De Nederlandse kijkers wisten dit al ruimschoots voor de finish, want dit werd doorgegeven door onze vliegende pitreporter Jack Plooij, die navraag had gedaan bij het team. Je kunt er dus van uit gaan, dat Plooij deze informatie met de andere journalisten in ‘het vierkantje’ heeft gedeeld, omdat Max dus geen interviews zal komen geven.
Zodra de journalisten het weten, weten ook de meeste andere teams er van, de paddock is relatief klein en de lijntjes tussen de journalisten en teams zijn kort.
Het is dus zeer aannemelijk dat ook het team van Mercedes wist dat Max naar het ziekenhuis is gestuurd en dat het dus helemaal niet zeker is dat hij helemaal in orde is.

Maar wat zien we gebeuren na de finish? Hamilton rijdt een ereronde, wat zijn goed recht is. Hij krijgt een Union Jack in zijn wagen en rijdt een mooie ronde, neemt de tijd om alles goed in zich op te nemen en te genieten van zijn schitterende overwinning.
Hij parkeert zijn auto als allerlaatste op de daarvoor aangewezen plek, doet zijn helm af en stapt uit, om vervolgens over de vangrail nog eens een keer uitgebreid het publiek te bedanken en feest te vieren.
In het interview geeft Lewis aan zich van geen kwaad bewust te zijn, hij claimde zelfs voorop te rijden en weigert pertinent om enige verantwoordelijkheid voor de crash te nemen. Hij noemt de straf van de stewards onterecht, maar accepteert deze ‘op de kin’.
Hamilton neemt met een enorme grijs de 2 bekers die voor hem zijn in ontvangst en knuffelt de BRDC beker alsof het zijn lang verloren knuffel uit zijn babytijd is.
Ook op het podium wordt de overwinning uitgebreid door 3 Mercedes mensen, te weten Hamilton, Bottas en een Engineer namens het team, gevierd, terwijl Leclerc op de 2e plek redelijk rustig aan doet met de champagne. Uit het beperkte vieren van Leclerc kun je concluderen dat deze iets beter op de hoogte was van de status van Max.
En dat allemaal terwijl Max nog in het ziekenhuis ligt, waar hij voor uitgebreid onderzoek uit voorzorg naartoe is gestuurd. Niemand die op dat moment met zekerheid weet of Max inderdaad volledig zonder kleerscheuren uit de crash is gekomen.
Het zou zomaar kunnen dat Max een hersenschudding of ander kwetsuur heeft, waardoor hij meerdere weken is uitgeschakeld en een race zou moeten missen, maar dat belet Lewis of Mercedes niet om hun overwinning uitgebreid en groots te vieren.

De sportiviteit was ver te zoeken. Het narcisme, egoïsme en de arrogantie speelden daarentegen de hoogste viool bij Mercedes.
Ik heb altijd veel respect gehad voor zowel Mercedes als Lewis Hamilton voor hun prestaties, maar niemand binnen het team die even dacht aan Max en of hij echt wel in orde was.
Niemand die even aan de bel trok en zei “misschien moeten we deze overwinning iets minder uitbundig vieren, tot we zeker weten dat Max echt in orde is”. Niemand die Lewis even afremde, niemand die dacht “is dit wel zo slim”.
Nee, er telt bij Mercedes en Hamilton maar 1 ding en dat is de grote Mercedes en Hamilton show. Al het andere kan ze gestolen worden, zelfs een coureur die dankzij een actie van de ster coureur van het team en de best presterende coureur aller tijden de bandenstapel in werd gejaagd.

BAH, BAH, BAH! Alle respect die Mercedes en Hamilton bij mij hadden door hun geweldige prestaties, hebben zij in 1 klap verloren door de overwinning op Silverstone zo uitgebreid en respectloos te vieren.
Als hypocriet een gezicht had, zag het er uit als dat van Toto Wolff, als narcisme een gezicht had, was het dat van Lewis Hamilton, als arrogantie een logo had, was het de driepuntige ster van Mercedes.
Ik ben klaar met dit team en hun eerste rijder.
Hiermee geef ik meteen antwoord op de vraag. Nee, het had niet anders gekund! Het had anders gemoeten!

Like (2)