Voorbeschouwing Formula 1 Rolex Magyar Nagydíj 2021

Voorbeschouwing Formula 1 Rolex Magyar Nagydíj 2021

28/07/2021 0 By Sietse Fliegen

De Britse gravelwolken zijn nog niet helemaal opgetrokken maar de reis door seizoen 2021 moet door. Aankomend weekend wordt de laatste Grand Prix voor de zomerstop verreden. Op het programma; De Hungaroring te Boedapest. Het circuit staat bekend om de vele bochten, korte rechte stukken en beperkte inhaalmogelijkheden. Het is niet voor niets dat deze baan ook wel de Mickey Mouse track of Monaco zonder muren wordt genoemd. Het weekend is deze keer weer op de reguliere wijze ingedeeld; twee vrije trainingen op vrijdag, een vrije training en de kwalificatie op zaterdag en uiteraard de race op zondag. Het format met de sprint qualifying is voorlopig weer even opgeborgen en komt pas op Italiaans grondgebied weer tevoorschijn.

Vorig jaar tijdens de Grand Prix van Hongarije

Het meest opmerkelijke moment van de race in 2020 vond al plaats nog voordat de race daadwerkelijk van start was gegaan. Onderweg naar de startgrid schuift Max Verstappen van de baan. Het resulteerde in de nodige schade aan de voorwielophanging en een masterclass spoedreparaties door de Red Bull monteurs. Verstappen kon de race uiteindelijk gewoon van start gaan. De Mercedessen bleken in de kwalificatie onaantastbaar en claimde de eerste startrij. De volledige tweede startrij werd bezet door de beide Racing Point bolides. De huidige kampioenschapsleider kwalificeerde zich slechts op een teleurstellende zevende positie. De gehele race hing er een dreiging van regen boven het circuit. Hoewel de race op een opdrogende baan van start ging bleven de voorspelde buien uit. Lewis Hamilton wist de race op betrekkelijk eenvoudige wijze te winnen, Verstappen leverde een uitstekende prestatie door de tweede plaats te grijpen. De Nederlander finishte slechts een paar tiende voor Valtteri Bottas die derde werd. Op een spin en een unsafe release van Nicholas Latifi na vielen er geen incidenten te noteren gedurende de 2020 editie.

De kanshebbers

Vorig seizoen kwalificeerde de beste Red Bull zich op ruim 1,4 seconde achter de beste Mercedes. Een enigszins vertekend beeld daar de RB16 met balansproblemen rondging over de Hungaroring. Dit jaar lijken de krachtsverhoudingen compleet anders te liggen. Het karakter van het circuit lijkt de Red Bull beter te passen dan de Mercedes. De layout van de Hungaroring dwingt de teams om met hoge downforce levels voor de dag te komen. De uitstekende mechanische grip van Red Bull’s RB16B in combinatie met de benodigde downforce maakt de Oostenrijkse formatie de absolute favoriet op de overwinning. Onder normale omstandigheden moet Max Verstappen in staat zijn om alhier weer wat van zijn verloren voorsprong goed te kunnen maken. Achter de twee absolute topteams is de kans reëel dat Ferrari in Hongarije ook weer goed voor de dag zal komen.

De Banden

Pirelli brengt de middelste range van haar P-Zero’s mee naar Hongarije. De beschikbare compounds zijn dit weekend de C2, C3 en C4. Het circuit is niet bijzonder veeleisend voor het rubber en er zijn meerdere kansrijke strategieën mogelijk. De 2020 editie is door de start op de intermediates niet geheel representatief, de 2019 editie werd daarentegen op exact dezelfde compounds afgewerkt als die van aankomend weekend. De winnende strategie was een twee-stopper waarmee Lewis Hamilton in een thriller van een finale Max Verstappen in de absolute slotfase nog wist in te halen. Verstappen voltooide de race met een één-stopper hetgeen aangeeft dat beide strategieën erg dicht bij elkaar liggen.de inhaalmogelijkheden zijn erg beperkt, het wordt dus spannend om te zien of er teams en coureurs bereid zijn om op basis van strategie bereid zijn om hun track positie op te geven.

Inhaalmogelijkheden

De bijnaam Monaco zonder muren verklapt al dat de inhaalmogelijkheden erg beperkt zullen zijn. Om toch wat actie mogelijk te maken schotelt de FIA de coureurs twee DRS-zones voor. Beide zones volgen elkaar snel op en worden slechts gescheiden door één bocht. Voor beide DRS-zones is er één, en hetzelfde, DRS detectiepunt. Direct terugslaan in de tweede DRS-zone zal dus lastig zijn als je gepasseerd bent op het rechte stuk aangezien niet de aanvallende maar de verdedigende partij over DRS beschikt. Inhalen op andere punten lijkt vrijwel onmogelijk, hetgeen mogelijk resulteert in een tactisch steekspel.

Het weer

Hoge tempraturen, gedeeltelijk bewolkt en windstil. Dit is wat we kunnen verwachten aankomend weekend in Boedapest. Voor zowel de zaterdag als de zondag worden er kansen op regenbuien voorspeld, de verschillende modellen geven echter aan dat deze in de nachtelijke uren en na de race zullen vallen. Tijdens de kwalificatie en de race lopen de tempraturen op tot zo’n 32 graden en de weersomstandigheden lijken voor zover geen bepalende rol te gaan spelen.

Opmerkelijk op de Hungaroring

De Hungaroring is gemiddeld gezien één van de warmste en droogste races op de kalender. De races van 1986 tot en met 2005 werden verreden zonder dat er ook maar een druppel regenwater uit de lucht viel. Voor de aanwezige toeschouwers is het een van de leukste circuits om te bezoeken. Door haar ligging in een dal is vanaf iedere plaats in het publiek het circuit voor ongeveer 80 procent zichtbaar, je zit dus altijd dicht op de actie.

Facts

De Hungaroring werd in 1986 opgeleverd en staat sindsdien onafgebroken op de Formule 1 kalender. Niemand wist hier vaker een Grand Prix te winnen dan de regerend wereldkampioen. Lewis Hamilton heeft hier inmiddels acht zeges achter zijn naam staan. Het ronde record is eveneens in handen van de huidige runner-up in het kampioenschap met een 1:16,627 en werd neergezet tijdens de 2020 editie. In totaal mogen de coureurs het 4,831 kilometer lange circuit 70 keer ronden op zondag, de totale raceafstand komt daarmee op 306, 63 kilometer.

Like (1)