Voorbeschouwing: Formula 1 Heineken Gran Premio D’italia 2021

Voorbeschouwing: Formula 1 Heineken Gran Premio D’italia 2021

06/09/2021 0 By benettonb187

De prachtige Grand-Prix van Nederland is nog maar net achter de rug, of de volgende Grand-Prix staat alweer op de agenda, dit keer reist het Formule 1 circus af naar het legendarische circuit van Monza. Het hele circus komt hier al vanaf het begin in 1950. Indertijd nog met de fameuze kombocht die er nog steeds ligt, maar na 1961 is deze bocht in de ban gedaan. En sinds 1976 rijden ze op de baan zoals we die momenteel kennen, op een paar kleine aanpassingen na, waaronder de eerste chicane.

Hoe zal het kampioenschap er na dit weekend uitzien? Mercedes is al jaren erg sterk hier, RedBull is wat wisselvalliger geweest . Het snelste circuit van de kalender staat over het algemeen niet bekend om de spannende wedstrijden. Maar uiteraard zijn er uitzonderingen, zo hadden we in 2019 het ronde lange gevecht tussen Hamilton en Leclerc, waarbij we na afloop duizenden tifosi onder het prachtige podium zagen staan, dat boven het rechte stuk hangt.

De historie van Verstappen op dit circuit is niet erg positief. Vorig jaar viel hij uit, in 2019 finishte hij als 8e, na als 19e gestart te zijn in verband met panalties De beste prestatie van Verstappen is 5e in 2018. Tijd dus om dit te gaan verbeteren dit weekend.

Maar zoals gemeld Mercedes zal weer ontzettend sterk zijn. Lewis Hamilton heeft deze race reeds 6x gewonnen. De laatste jaren was deze race een 1 stopper, en dat verwacht ik voor dit jaar wederom. Het gaat dus geen makkelijke wedstrijd worden. En de vraag is uiteraard wanneer pakt Verstappen zijn grid penalty? Wederom genoeg vragen, waarvan er een aantal dit weekend beantwoord zullen worden. De weersverwachting is in ieder geval warm en zonnig voor de zondag. De regenbanden kunnen dus thuis gelaten kunnen worden.

Ook deze keer weer veel plezier toegewenst tijdens deze GP

Like (1)