Voorbeschouwing: Formula 1 VTB Russian Grand Prix 2021

Voorbeschouwing: Formula 1 VTB Russian Grand Prix 2021

16/09/2021 0 By benettonb187

Zo, de eerste week is voorbij sinds Monza en de stofwolken zijn opgetrokken. Inmiddels hebben alle F1 persoonlijkheden hun plasje over het voorval kunnen doen en is het nu voor zowel Max als Lewis, weer blik vooruit richting Sochi. Wat kunnen we hier verwachten?

Sinds 2014 racen we op dit 5,848 km lange circuit. Het is ontworpen door Herman Tilke, en loopt door het voormalige Olympisch dorp van de Olympische spelen van 2014. Het circuit bestaat uit 2 snelle sectoren en een laatste langzame sector. Sinds we hier rijden in 2014, heeft er elk jaar een Mercedes coureur gewonnen. Hopelijk zal er dit jaar eens een andere coureur op het hoogste schavot van het podium staan.

Wat zal dit jaar de Grand Prix ons brengen? We weten allemaal dat Max een 3 plaatsen grid penalty te pakken heeft, welke hier genomen moet worden. Dus hoger dan 4e zal hij niet gaan starten, maar zoals eerder gemeld betreft het hier een echte Mercedes baan, dus de kans op pole position is hier al niet zo groot. Maar mogelijk komt daar de grid penalty bovenop voor het wisselen van een motor aangezien je hier goed kunt inhalen. (Weten we de race in 2018 nog, waar max van p18 naar p5 reed?) Helmut Marko heeft ook hier al wat over losgelaten. Maar officieel is dit nog niet bevestigd.

Momenteel heeft Max een voorsprong van 5 puntjes op Lewis, maar het zal nog een hele kluif worden om dit te verdedigen. In ieder geval hangt het van veel factoren af hoe de race zal gaan verlopen. Laten we vooral hopen op een spannende race, en een goed resultaat voor Max.

Enjoy!

Like (0)