Voorbeschouwing GP Turkije.

Voorbeschouwing GP Turkije.

07/10/2021 0 By benettonb187

Voorbeschouwing GrandPrix Turkije

Zo, de volgende race staat weer op het punt van beginnen. ‘Tis alweer 2 weken geleden dat de Grand Prix van Rusland op Sochi verreden is, en zoals we weten pakte Verstappen daar zijn 4e motor. De vraag die nog steeds onbeantwoord is: Moet Hamilton nou wel nog een motor, of kan hij het seizoen uitzingen met de resterende 2. De algehele verwachting is wel, dat ook Hamilton nog wel een gridstraf in het vooruitzicht heeft. Maar of dat in Turkije gaat gebeuren is allerminst zeker.

De vraag is nog wel wat de weersvooruitzichten zijn. Waren de berichten begin van de week op redelijk wat regen, lijkt dat nu om te buigen in een droog weekend. Maar goed zoals we weten, kunnen de weersvoorspellingen nogal uiteenlopen. We zullen moeten afwachten.

Wanneer we kijken naar vorig jaar, mogen de coureurs hopen op verbeterde baankwaliteiten. Vorig jaar was het er spek en spek glad, en bovendien werkte het weer ook nog eens niet mee. Verstappen had om het op z’n zachts te zeggen niet zo’n beste start, en viel ver terug. Maar ook Hamilton vergaloppeerde zich in de eerste rondes. Verstappen zat een groot deel van de race vast achter perez. En in ronde 18 raakte Verstappen in een spin, terwijl hij (te) dicht achter perez zat in een rechter knik. Bovendien beschadigde hij daar zijn banden, waardoor hij ook nog eens een extra stop moest maken. Uiteindelijk won Lewis de race, Perez was 2e, en Sebatian Vettel, toen nog voor Ferrari uitkomend eindigde als 3e. Verstappen werd 6e, en Lance Stroll, die heel lang aan de leiding had gelegen werd slechts 9e.

Voor de editie van dit jaar hebben ze het asfalt wel aangepakt en behandeld met water, tevens ligt het asfalt er alweer een jaar, terwijl ze vorig jaar 2 weken van te voren klaar waren met asfalteringswerkzaamheden. Dus al met al moet het nu wel beter zijn.

Dan tot slot de tussenstand in het kampioenschap: hierin ontlopen Hamilton en Verstappen zich niet zoveel. Er zitten slechts 2 puntjes tussen de 2 kemphanen, dus wat het dit weekend gaat worden? Wie zal het zeggen. Hopelijk brengt de speciale livery Verstappen wat extra geluk!

Like (0)