Voorbeschouwing  USAGrandPrix

Voorbeschouwing USAGrandPrix

19/10/2021 0 By benettonb187

We naderen het punt van ontknoping van het kampioenschap. Met nog 6 races te gaan is het ongekend spannend. Max ligt momenteel 6 puntjes voor op Lewis, maar dat wil uiteraard nog helemaal niets zeggen.

Na elke race kunnen we weer een andere leider van het kampioenschap hebben. Maar komend weekend staat dus de GP van de Verenigde staten op het programma, op het Circuit of the Americas. Een prachtig circuit snel, uitdagend, en grote hoogte verschillen, waarbij voornamelijk bocht 1 in het oog springt.

Het zal afwachten zijn hoe de krachtverschillen zullen zijn op dit circuit, al ligt enigzins in de verwachting dat Mercedes hier toch wel de boventoon zal voeren. Wanneer we kijken naar de weersverwachtingen, ziet het er droog uit. En misschien is dat ook wel weer lekker, na al die vreemde wedstrijden die we gehad hebben. Een belangrijke vraag voor Red Bull zal zijn: Kan Sergio Perez ook deze wedstrijd weer aanhaken. Dat zal absoluut een grote rol kunnen spelen in het restant van het kampioenschap.

Het is ook nog de vraag wat de staat van het circuit is. De MotoGP coureurs hebben al gedreigd om volgend jaar de MotoGP race alhier te gaan boycotten wegens de vele hobbels op dit circuit. Afgelopen week zijn er wel wat spoedreparaties uitgevoerd, maar of dat voldoende is, zullen we moeten zien. 2 jaar geleden zagen we Sebastian Vettel nog uitvallen met een gebroken ophanging. Verder zagen we dat de 2 mercedesen veruit het snelste waren van het hele veld. Maar inmiddels zijn we 2 jaar verder, en is er veel veranderd.

Red Bull denkt dat Mercedes de motor flink heeft opengeschroeft, en dan is het nog maar de vraag of Mercedes het de resterende races kan uithouden met deze motor, of dat Lewis voor de resterende races nogmaals een nieuwe motor moet hebben. We wachten met spanning af!

Like (0)