Puzzelen met uitslagen en punten

Puzzelen met uitslagen en punten

26/10/2021 0 By benettonb187

Zo, we hebben wederom een race achter de rug. Wat ons rest zijn nog maar 5 races. De ontknoping komt dichterbij. Na de US GP, is ook Sergio Perez afgevallen als mogelijke titel kandidaat, en met nog maar 3 kandidaten vind ik dit een mooi moment in het kampioenschap om eens wat punten bij elkaar op te gaan tellen om te kijken waar we op dit moment staan.

De cijfers van dit seizoen:

Totaal aantal races22
Aantal races te gaan5
Aantal coureurs dat nog meedoet om de title3
Aantal pole positions Verstappen9
Aantal pole positions Hamilton3
Aantal overwinningen Verstappen8
Aantal overwinningen Hamilton5
Aantal overwinningen Bottas1
Totaal aantal punten in het kampioenschap581
Totaal nog te verdelen punten in de resterende races133
             Waarvan voor overwinningen:125
             Waarvan voor snelste ronden:5
             Waarvan voor winst sprintrace:3
Verschil punten tussen nummer 1 en 2+12 Verstappen
Aantal punten Verstappen287.5
Aantal punten Hamilton275.5
Aantal punten Bottas185

Laten we aan de hand van deze cijfers eens bekijken wat er nodig is om kampioen te worden voor de overgebleven 3 titel strijders. Wat hebben we hieraan? Helemaal niets, aangezien er nog vele mogelijkheden zijn. Maar laten we eens kijken.

1: We beginnen met de minst kansrijke kandidaat. Valtteri Bottas

Momenteel heeft Bottas 185 punten, dat is een achterstand van 102,5 punten . Hoe kan Valtteri alsnog de titel binnenhalen? Nou, daar is nogal wat voor nodig….

Hij zal om te beginnen alles moeten gaan winnen…. dan gaan we ervan uit in dit scenario, dat Lewis overal 2e wordt, en Max overal 3e. Ik kies hiervoor aangezien Max momenteel het kampioenschap aanvoert, en Bottas het snelst in kan lopen.

Dit betekend dat Bottas 125 punten nog kan bijschrijven in de laatste 5 races, Hamilton 90, en Max nog 75. Echter dan heeft hij nog steeds onvoldoende punten voor het kampioenschap. We gaan dus nog een stap verder, en hij rijdt ook overal snelste rondes, en wint de sprintrace (totaal 8 punten erbij dus.) Hij houdt echter nog steeds een achterstand van 47 punten, dus zowel Lewis als Max zullen nog 3x moeten uitvallen. Mocht hij nog hoop hebben gehad 😉, de cijfers liegen niet.

Deze optie schrijven we af, aangezien Mercedes dan ook nog eens geen teamorders kan uitvaardigen….

2: De opties voor Verstappen en Hamilton

Blijven we over met de serieuze kandidaten: Max en Lewis. Nogmaals 133 punten nog te verdelen, 12 punten in het voordeel van Max. We gaan ervan uit dat Max Brazilië en Mexico gaat winnen, en Lewis 2e zal worden, en gaan ervan uit dat Lewis de laatste 3 races wint, waarbij max als 2e eindigt.

Dan heeft Max dus 104 punten erbij, Lewis krijgt er in deze situatie  111 bij. Dit geeft na de Grand Prix van Abu Dhabi een punten totaal van Lewis: 386,5, en voor Max 391,5. Dan houden we dus nog 8 punten over voor snelste rondes en sprintrace die verdeeld moeten gaan worden.

Dit is toch een ongelooflijk scenario?  Maar nogmaals, er zijn nog zoveel variabelen, hoe het gaat worden? Per wedstrijd benaderen en kijken hoe het loopt!

Het beste seizoen in Jaren!

.

Like (0)