Voorbeschouwing GP Mexico

Voorbeschouwing GP Mexico

27/10/2021 0 By benettonb187

Volgende week staat de Grand Prix van Mexico op het programma. Dus is het weer tijd om de wedstrijd te gaan voorbeschouwen. Wat voor circuit is dit eigenlijk?

Nou, het is best een bijzonder circuit, de layout kan je doen denken aan een circuit als Monza. Lange rechte stukken, met een aantal chicanes, en ook een paar vloeiende snelle bochten. Vooral het infield in het stadion is bijzonder, je komt met redelijke snelheid het stadion binnen, om dan vervolgens een 2 tal hele langzame bochten te krijgen. In dit stadion zitten heel veel fans, en dat is behoorlijk indrukwekkend. In dit deel is het mogelijk om een inhaal actie te plaatsen, echter ook riskant, wegens het risico op een lekke band. (zie Max Verstappen in 2019). Zoals gezegd het circuit lijkt qua layout op Monza, echter het lijkt toch ook wat op Monaco. En waarom dan wel? Door de hoge ligging van het circuit, rijden de wagens met Monaco achtige downforce levels. Dus de miniscule achtervleugels zoals we die in monza zagen, zullen we hier niet gaan zien.

En juist de hoge ligging van het circuit, zou ervoor moeten zorgen dat de RedBull hier goed zou moeten gaan. Dit vanwege de hoge rake die de RedBull gebruikt. Wat zijn de vooruitzichten voor het weekend? We weten dat Vallteri Bottas meerdere keren heeft gewisseld met zijn motor. Dus mogelijk kunnen zij een tactiek gaan voeren dat zijn motoren volledig open gaan dit weekend. Dat zou natuurlijk een probleem kunnen gaan worden voor Verstappen. Maar het is vooral even afwachten wat het gaat worden.

1 ding wat ik wel heb geleerd van de GP USA is dat we vooral geen conclusies moeten gaan trekken na VT1. Wanneer we kijken naar de historie op dit circuit, gaat Max hier altijd goed, hij wist de overwinning naar zich toe te trekken in 2017 en 2018, echter in 2019 was Lewis de sterkste. Max begon echter op achterstand omdat hij vol gas door bleef gaan nadat Bottas in de Piratella de muur in ging tijdens de kwalificatie. En een slechte eerste bocht, plus een lekke band na een mislukte inhaalpoging zorgde ervoor dat dit geen goed resultaat kon brengen.

Het wordt in ieder geval weer een intressante race, en hopelijk een positieve race voor Max.

Like (1)