Column: Een punt van aandacht

Column: Een punt van aandacht

08/11/2021 0 By CBR600F

Mexico 2021. Wéér eentje die Verstappen in de prijzenkast mag plaatsen. Een kast die inmiddels al aardig vol begint te raken, met 19x de trofee voor de eerste plek en tientallen podiumplekken.

Je kunt constateren dat men bij Mercedes ondertussen de “panic button” wel heeft ingedrukt. Wat mij betreft nog niet terecht, want er zijn nog 107 punten te verdelen in de laatste vier weekenden. Maar de tekenen zijn er, dat het kwartje toch echt richting Max Verstappen gaat vallen. Zo zien we aan het eind van de race Lewis Hamilton lang in de auto zitten. En volgt er een steek richting Perez, over dat als Perez hem kan volgen, dat veel moet zeggen over hoe goed de auto van Red Bull Racing is.

Natuurlijk heeft Hamilton daarbij wel een punt. Maar het hardop zeggen tijdens de thuisrace van Checo Perez, voor honderdduizend fans, is niet netjes. Het laat zien dat Hamilton, die normaal zijn woorden zorgvuldig weegt, moeite heeft met de druk. Dit doet mij denken aan Maleisië 2016, waarna Hamilton suggereerde dat zijn teamgenoot, de latere kampioen van dat jaar, de voorkeur kreeg vanuit het team. In genoemde race viel Hamilton uit met een kapotte motor.

Ook het feit dat Bottas, tot twee keer toe, een pitstop moest maken om de snelste ronde (en daarmee een punt) af te pakken van Max Verstappen en Red Bull, geeft aan dat Mercedes onzeker is. Elk puntje dat er te halen of weg te snoepen valt, wordt in de strategie meegenomen. Uiteindelijk kan het kampioenschap op één punt beslist worden, en dan wil je niet achter het net vissen.

Laat ik zeggen dat ik het best snap dat Mercedes hier moeite mee heeft. Je wordt jaren achter elkaar eigenlijk eenvoudig kampioen en nu komen die herrieschoppers van Red Bull daar ineens tussen. Zie dan maar eens koel te blijven. Ik zou daar ook moeite mee hebben.

Het verschil bij de constructeurs is nu een puntje. Één punt, zo dicht bij het einde. Ik kan mij niet heugen dat dit eerder het geval is geweest. En tussen Verstappen en Hamilton kan het ook nog beide kanten op, met een verschil van 19 punten. Maar niet alleen aan de kop van het veld staat het allemaal zo dicht op elkaar. Kijk naar de derde plek bij de constructeurs. Het verschil tussen Ferrari en McLaren bedraagt 13,5 punten in het voordeel van de Italianen. En nog iets lager, voor plek vijf, staan Alpine en AlphaTauri zelfs op gelijke hoogte. Het is ongelofelijk spannend voor iedereen die de Formule 1 een warm hart toedraagt.

Wie gaat er uiteindelijk, in het laatste jaar met deze wagens, de ander verslaan? Over een kleine zes weken weten wij het. En ondanks de steekjes onder water tussen de teams en coureurs kan ik één punt wel stellen: Degene die verliest zal degene die wint oprecht feliciteren. En daarmee scoort deze geweldige sport punten.

Like (2)