Voorbeschouwing Grand Prix Saudi Arabië

Voorbeschouwing Grand Prix Saudi Arabië

29/11/2021 0 By benettonb187

Nog 2 rondes te gaan, het seizoen loopt ten einde. Wat kunnen we verwachten? Wordt het een bloedstollend eind van het kampioenschap, of zal het toch wat uitgaan als een nachtkaars? Gezien de afgelopen races, lijkt Mercedes dominant. Dat betekent dat Lewis uiteindelijk eenvoudig kampioen wordt. Of weet Red Bull toch nog wat te vinden? Hoe zit het nu met de achtervleugels? De FIA heeft ze onderzocht, komen er nieuwe richtlijnen? Of komt Red Bull nu ook met zo’n achtervleugel op de proppen.

Het zou voor de fans fantastisch zijn wanneer het een bloedstollend eind wordt, met gelijkwaardige wagens en coureurs. Laat de beste maar winnen. Voor ons is Max al de verdiende winnaar wanneer we Engeland en Hongarije meenemen. 

Wat kunnen we verwachten van Saudi Arabie? Met wat voor circuit hebben we te maken? Het is een ontzettend snel circuit van maar liefst 6.174 km. Het asfalt is bij wijze van spreken nog warm van het leggen, dus iedereen begint op 0.

Het is verreweg het snelste stratencircuit op de kalender, waarbij je dus zou verwachten dat dit wel echt in het voordeel van Mercedes is, maar toch hebben we op dit circuit ook 27 bochten. Dus om nou te zeggen dat het een walk over is voor Mercedes, nee, daar is het echt te vroeg voor.

Waar kunnen we Saudi Arabie mee vergelijken? Als eerste zou je denken aan Baku, echter daar is het vooral sector 3 wat heel snel is, maar sector 1 heeft weer krappe 90 graden bochten. Een ander circuit waar je aan denkt is Monza. Het is een beetje een combi van beiden. 1 ding is zeker, het is een low downforce circuit. In totaal hebben we hier mogelijk 3 drs zones, welke erg dicht bij elkaar liggen. Hopelijk dan wel 3 drs detectie punten, anders heb je als het ware 1 hele lange drs zone. Maar deze informatie heb ik tot op heden niet ontvangen.

Dan tot slot:  Wat wordt de strategie? 1 of 2x stoppen? Ik verwacht dat we dat pas te horen krijgen na fp1 en 2, wanneer ze weten hoe de banden omgaan met dit nieuwe circuit. Kortom genoeg vraagtekens nog voor deze race. Genoeg om naar uit te kijken.

Like (0)