Column: Heerlijk avondje

Column: Heerlijk avondje

04/12/2021 0 By CBR600F

Ik kom vaak in de supermarkt. Bijna dagelijks. Doordat ik in een stadscentrum woon heb ik de mogelijkheid om te voet naar de supermarkt te gaan voor de boodschappen. Het is de tijd van het jaar dat alle supermarkten hun Sinterklaas-CD’s weer hebben afgestoft. Soms herken je een liedje uit je eigen kindertijd. Maar meestal worden er nummers gespeeld die voor mij totaal niet herkenbaar zijn.

Ik merk dat in dat laatste geval het mij vaak irriteert. Laat mij gewoon lekker boodschappen doen zonder gek te worden van de muziek. En we weten ook dat na Sinterklaas er weer kerstnummers worden gedraaid. Ook daar zal herkenning bij zitten (Mariah Carey, Wham!) en ook daar zal af en toe een nummer bij zitten waar je gek van kunt worden.

Herkenning is vaak goed. Het geeft rust, je hoeft er niet zelf bij na te denken.

Het nieuws van afgelopen week doet mij hier een beetje aan denken. Namelijk dat Olav Mol volgend jaar niet de stem bij de Formule 1 zal zijn. Althans, op televisie. Olav Mol is een beetje als een ouder Sinterklaas- of kerstlied. Je herkent het en je accepteert dat het er is. En soms is het zelfs leuk om naar te luisteren. Het is in ieder geval herkenbaar.

Olav Mol is bij iedereen op de paddock een bekend gezicht. En andersom heeft hij ruim 30 jaar aan kennis, en weet hij ook bij de mensen op de paddock de namen bij de gezichten.

Het is te hopen dat de factor irritatie, zoals bij de muziek in de supermarkt, geen rol gaat spelen in de komende jaren bij de nieuwe aanbieder. Veel mensen zijn tevreden met het feit dat Mol straks niet meer bij de televisie-uitzendingen te horen is. Maar er zijn genoeg spreekwoorden te bedenken die je daar als reactie op kunt geven. Het gras is niet altijd groener aan de overkant. Je weet pas wat je hebt als je het niet meer hebt.

Er komt bij Viaplay een compleet nieuw team. Hoe en wat, dat horen we officieel nog wel. Maar dat het niet gemakkelijk voor ze gaat worden lijkt mij duidelijk. Olav Mol is voor een hele generatie dé stem bij de Formule 1. Om dat te moeten vervangen is wel een enorme uitdaging. Uiteraard gun ik het nieuwe team bij Viaplay alle succes van de wereld.

In ieder geval blijft er altijd een punt van herkenning en dat is de sport waar we graag naar kijken. Wie het commentaar ook doet, wie het ook presenteert, de auto’s blijven hun rondjes wel rijden.

Op moment van schrijven zijn er nog 2 races te gaan. 2 heerlijke avondjes. Ik ga kijken en luisteren naar het commentaar van Olav Mol bij deze races. Want herkenning is fijn.

Olav Mol, bedankt voor alle mooie jaren.

Like (2)