Voorbeschouwing GP Abu Dhabi

Voorbeschouwing GP Abu Dhabi

11/12/2021 0 By benettonb187

Zo, nog 1 nachtje, en dan gaat het weekend van start. Nog 1 zinderende race. Wie gaat het worden. De messen worden geslepen bij zowel Red Bull als Mercedes. Wie gaat het worden. Mercedes ziet er sterk uit de laatste weken (sterker dan Red Bull), maar in Saudi Arabië zat Max er toch redelijk dicht op. En het lijkt erop dat het circuit van Abu Dhabi, iets meer in het voordeel is voor Red Bull, dan dat Saudi Arabie dat was. Maar het is nog allemaal koffie dik kijken. Menig kijker zal niet meer rustig op zijn stoel zitten.

Morgen vinden de eerste beschietingen plaats. Tijdens de 1e en 2e vrije trainining zullen we een iets beter beeld hebben van hoe de verhoudingen liggen. En laten we hopen dat Red Bull sterk kan presteren hier. Het zou toch fantastisch zijn om met Max de eerste Nederlandse F1 Wereldkampioen te hebben. Hoe lang hebben we daarop moeten wachten.

Het circuit: we hebben op dit circuit te maken met 1 bochtige midden sector, en 2 lange rechte stukken. En vooral die rechte stukken zullen gevreesd worden door Red Bull. Het circuit is flink aangepast. 1 bocht is een lange doordraaier, waar we vorig jaar nog een chicane hadden liggen. En aan de andere kant hebben we ook een doordraaier gekregen, waar vroeger nog een aantal haakse bochten lagen. Maar ook het middendeel is toch flink aangepast, waar het op het eerste gezicht hetzelfde is , kan je toch zien dat de bochten vloeiender zijn dan vorig jaar.

Vorig jaar was Max de beste hier, maar dit jaar?

We gaan het zien!

Like (0)